Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 6 kpl
> Finna
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla. Tietoa tarvitseville ja elämyksiä etsiville Finna on tiedonhakupalvelu, joka kokoaa yhteen aineistoja arkistoista, kirjastoista ja museoista. Sisältö täydentyy jatkuvasti uusilla aineistoilla. Palvelun kautta pääset selaamaan ja lukemaan myös satoja tuhansia sähköisiä aineistoja.
Asiasanat: museot kirjat karttakokoelmat kuvat esineet nuottijulkaisut tietokannat ääni taideteokset arkistot lehdet

> Finna - Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet yhdellä haulla
Finna on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tulee tarjoamaan pääsyn muistiorganisaatioiden kaikkiin aineistoihin ja palveluihin. Finna on tarkoitettu kaikille tietoa tarvitseville ja elämyksiä etsiville. Verkkopalvelun avulla voi helposti hakea valitsemaansa aihetta koskevaa aineistoa, kuten kuvia, asiakirjoja, sanomalehtiä, tutkimuksia, videoita ja äänitallenteita. Samalla voi käyttää arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitaalisia palveluita. Finnalla pyritään korvaamaan nykyisiä käyttöliittymiä siten, että palvelun käyttäjä saavuttaa tarvitsemansa tiedon yhden käyttöliittymän kautta riippumatta siitä, mikä organisaatio on tiedon tuottanut.
Asiasanat: kartat opinnäytteet asiakirjat kirjastot nuottijulkaisut esineet kuvat arkistot kirjat taideteokset tietokannat video tutkimus sanomalehdet museot äänitteet lehdet

> Kuvataide kielten opetuksessa
Kieltenopettaja, TVT-opetuskäytön innovatiivinen kehittäjä ja kouluttaja Anita Nehrenheim esittelee ja jakaa ideoimiaan ja oppitunneilla testaamiaan uudenlaisia, innostavia työtapoja hyödyntää vapaasta verkosta saatavilla olevaa laadukasta materiaalia kielten opetuksessa. Palaute oppilailta on vakuuttavaa: paljon työskentelyintoa ja hyviä oppimistuloksia!Oppilaat katsovat verkosta kielialueen kuvataideteoksia. He kertovat teoksista havaintojaan, mielipiteitään ja tuntemuksia, joita ne herättävät, aivan kuin kävisivät oikeasti taidemuseossa. Tuotos voi olla myös tiedonhaun pohjalta tehty kuvateoksen tai taiteilijan esittely. Kaikki kielet, ei alkeet.
Asiasanat: NY146264 kieli ja kielet kuvataide taideteokset

> Ala- ja yläkoulun sekä lukion kemian opiskeluun: Liimat
Lukion oppilaille ja opettajille työkaluja lukion opetussuunnitelmassa annettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Materiaali on tarkoitettu lukion orgaanisen kemian opetuksen lisämateriaaliksi, mutta se soveltuu myös lisämateriaaliksi kurssille, jolla tutustutaan ympäristön kemiaan, mutta se vaatii orgaanisen kemian perustiedot. Materiaalissa perustietoa liimoista, liimojen historiaa, liimojen rakenne, toiminta ja valmistusta sekä ympäristökysymykset ja liiman valmistuksen tulevaisuuden näkymät. Lähemmin voi tutustua syanoakrylaattiin eli pikaliimaan ja polyvinyyliasetaattiin, tuttuun valkoiseen yleisliimaan. Harjoitustehtäviä, sanasto, linkkejä, lisämateriaalia, ohjeet kahteen liima-aiheiseen kokeelliseen työhön, jotka soveltuvat lukion lisäksi sekä yläkoulun että alakoulun opetukseen. Integroituna esimerkiksi kuvaamataidon opetukseen harjoitustöiden tuotteiden avulla voi valmistaa huokeasti taideteoksia. Myös koulujen opinto-ohjaajille tarkoitettua tietoa.
Asiasanat: opinto-ohjaajat liimat kemia taideteokset ympäristö orgaaninen kemia kuvaamataito

> Taidenäyttely
Viivapiirros taidenäyttelystä.
Asiasanat: taide taidenäyttelyt taideteokset taideharrastukset taidegalleriat harrastukset taidemuseot taideteos näyttely taidekasvatus taide

> Tapiola 50 -Tapiolan julkiset taideteokset
Espoon Tapiolan kaupunginosan julkisten taideteosten interaktiivinen esittely valokuvin ja selittävin tekstein. Taideteokset saa paikallistettua karttakuvasta. Tietolähde kuvataiteen opetukseen.
Asiasanat: taide veistokset puistot maalaukset patsaat taideteokset taideteos taide valoteokset Tapiola muistolaatat Espoo

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus