Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 6 kpl
> Muslimioppilas suomalaisessa peruskoulussa
Muslimioppilas suomalaisessa peruskoulussa - Tapaustutkimus kahden muslimitytön sopeutumisesta suomalaiseen peruskoululuokkaan
Asiasanat: muslimit koulu (ilmiöt) oppilaat

> Terveyden perusteet (TE1) | Ravitsemus - Lepo - Stressi - Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion (TE 1) terveystietoa ravitsemuksen, levon ja stressin näkökulmista. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: oppilaat NY152682 NY161731 lepo ravitsemus lukio stressi ravitsemuskasvatus lukiolaiset stressinhallinta Opetushallitus

> Ulkoasiainministeriö: Global.finland
Ulkoasiainministeriön ylläpitämällä sivustolla on esillä globaalikasvatukseen liittyvää materiaalia. Kansainvälisyys- ja kehityskasvatusta käsittelevää tietoa sekä julkaisuja on koottu sivuille. Oikotiet kouluille –valikosta opettaja saa tiiviissä muodossa tietoa maailman konflikteista ja niiden taustoista. Ulkoministeriön kirjastosta voi myös lainata kehitysaiheisia videoita, joiden valikoima on laaja. Globaalikasvatus –valikon alla on runsaasti aineistoja opettajille.
Asiasanat: oppilaat kansainvälisyys opettajat

> Lähde esiin
Lähde esiin materiaali sisältää kolme teemaa harjoituksineen: Lähdekritiikki, Etiikka, Tekijänoikeus. Lähde esiin –verkkosivut tarjoavat kouluille valmiin opetuspaketin lähdekritiikistä. Ytimekkäitä tekstejä täydentävät harjoitukset, joita oppilas voi ratkoa itsenäisesti tai luokassa muiden kanssa. Sivut opastavat netin ja muiden tietolähteiden kriittiseen tarkasteluun ja innostavat omaan ajatteluun. Nettimaailman pelisäännöt aukeavat: miten hakea tietoa, mihin voi luottaa ja mihin ei, kuinka vainuta piilomerkitykset. Opetuspaketti sopii parhaiten lukioon ja ammatilliseen peruskoulutukseen, mutta sitä voidaan hyödyntää myös peruskoulun ylemmillä luokilla. Opettaja voi käyttää aineistoa sellaisenaan luokassa tai etsiä sieltä vinkkejä opetukseen. Maksuton Lähde esiin on tarkoitettu kaikkiin oppiaineisiin.
Asiasanat: oppilaat NY159125 tekijänoikeus lukio etiikka opettajat ammatillinen koulutus lähdekritiikki Virtuaalikoulu

> Koulun hyvinvointiprofiili
Kaikkien kouluasteiden oppilaille ja henkilöstölle tehtävä hyvinvointiprofiili. Tutkittavat teemat ovat: tilat ja toiminta, olosuhteet, ihmissuhteet, opiskelu ja koulutyö, itsensä totettamisen mahdollisuudet, terveydentila, parannusehdotukset.
Asiasanat: henkilöstö koulu (ilmiöt) testit oppilaitokset hyvinvointi arviointitutkimus oppilaat opettajat arviointimenetelmät arviointi

> Voie Expresse - undervisningsmaterial
På dessa sidor hittar du undervisningsmaterial om: Den Franska revolutionen och kejsartiden, 1800-talet i Frankrike, material som följer läroplanerna, material som är oberoende av läromedel, språknivåerna bestämda enligt de europeiska språkramarna, grammatik, hörförståelse och kultur.
Asiasanat: peruskoulu NY159125 NY159124 oppilaat lukio opettajat ranskan kieli Opetushallitus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus