Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 8 kpl
> Pieni lyhty tuikkukynttilöille
Kuvaamataidon, käsityön askartelutunneille ohjeet tuikkukynttilälyhdyn tekoon kierrätettävistä lasipurkeista. Lyhdyn teko on ohjeistettu vaihe vaiheelta ja sitä tukee valokuvamateriaali.
Asiasanat: kädentaidot lyhdyt askartelu NY161699 kuvaamataito käsityö (toiminta)

> Naamareita kierrätyspaperista ja liisteristä
Ohjeet kasvonaamarien tekemiseen kierrätyspaperista ja liisterimassasta. Tavoitteena on, että oppilas itse valmistaa naamarin. Ajankohtaisista opetustavoitteista riippuen voidaan painottaa eri asioita, kuten kierrättämistä, primitiivikulttuurien taidetta tms.
Asiasanat: kuvaamataito kädentaidot käsityö (toiminta) askartelu NY161699

> Kortti-lyhty
Ohjeet paperisen talo-lyhdyn valmistamiseen.
Asiasanat: lyhdyt visuaalisuus askartelu käsityö (toiminta) kädentaidot kortit kuvaamataito

> Askarrellaan mökkejä
Ohje kuvaamataidon, käsityön tai askartelun avuksi, kun rakennetaan erilaisia mökkejä tai taloja :tonttumökkejä, keskiaikaisia savupirttejä, suurkaupungin kerrostaloja tai oma kaupunki kaavoineen ja arkkitehtitöineen. Vaikeustasoa voidaan säätää riippuen oppilaan iästä ja taidoista.
Asiasanat: askartelu kuvaamataito käsityö (toiminta) kädentaidot

> Astia paperimassasta
Ohjeet paperimassa-astian valmistamiseen ja koristelemiseen.Valmistus on ohjeistettu selkeästi vaihe vaiheelta.Lisämausteena linkkejä muihin ideoihin, joita voi toteuttaa samasta seoksesta.
Asiasanat: kädentaidot paperityöt käsityökasvatus kuvaamataito käsityö (toiminta)

> Tekemisen iloa_Wäino Aaltosen koulun alkuopetuksen käsityöaskartelua
Wäinä Aaltosen koulun alkuopettajien laatimat sivut, joita löytää vinkkejä monelta käsityön/askartelun aihealueelta sekä ohjeiden ja mallikuvan kera. Teemoina mm.huovutus, kirjonta, painanta, luonnonmateriaalit, nahkatyöt, ompelu, paperimassatyöt,rautalankatyöt, risutyöt & virkkaus.
Asiasanat: esteettinen kasvatus visuaalisuus käsityö (toiminta) askartelu alkuopetus kädentaidot

> Tekniikan museo/koulumateriaalit/kyläsepästä teollisuuteen
Kyläsepästä teollisuuteen Kyläsepästä teollisuuteen -tehtävämateriaalin tarkoituksena on herättää kiinnostusta käsityön ja tekniikan suhteesta. Tehtävissä käsitellään kone- ja metallituoteteollisuuden syntyä mm. järvimalmin ja sepänpajan historiallisista näkökulmista. Ohjelman tehtävät sopivat täydentämään sekä käden taitojen että historian opetuskokonaisuuksia. Kyläsepästä teollisuuteen -tehtävät on tarkoitettu vuosiluokkien 7-9 oppilaille pari- tai yksilötehtäviksi Tekniikan museon kahdessa näyttelyssä, Malmista metalliksi ja Metallista tuotteeksi (7-9 lk TT, HY). Ryhmän saapuessa museoon lipunmyynnistä saa lisätietoa, missä kyseiset näyttelyt sijaitsevat. Näyttelyhallissa on paikalla opas, jolta voi tarvittaessa kysyä neuvoa. Oppilaalle ja opettajalle pdf-materiaalia.
Asiasanat: järvimalmit kädentaidot tekniikka (tieteet) taonta pajat koneteollisuus käsityö (toiminta) historia metalliteollisuus metalliala tekniikka (laitteet)

> Askartelukerho
Viivapiirros askartelukerhosta.
Asiasanat: harrastukset askartelu kädentaidot kerhotoiminta kerhot vapaa-aika vapaa-ajan toiminnot

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus