Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 27 kpl
1 2 3 | seuraava >>
> Pirtanauha
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas pirtanauhan tekemiseen. Materiaalin sisältöteemat ovat: historia, tekniikat, välineet, suunnittelu ja ohje. Materiaalia voi käyttää oppitunnin osana työskentelyvaiheiden tukena.
Asiasanat: käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöt käsityöperinne käsityöala kudonta

> Paulanauha
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille suunnittelun tueksi tehty verkkopaja kulttuurikasvatuksen integrointiin käsityön opetuksessa. Sopii myös oppilaiden kanssa käytettäväksi ideointivaiheessa. Materiaalin sisältöteemat ovat: Mikä on paulanauha, pirtanauha, oppilaiden suunnitelmia ja kuvia valmiista nauhoista.
Asiasanat: käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityöohjeet kudonta käsityöt käsityökasvatus käsityöala

> Niminauha
Peruskoulun oppilaille tehty opas kudotun niminauhan tekemiseen. Oppitunnin osana käytettävässä materiaalissa kuvataan tarvikkeet ja ohjeet.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityö (toiminta) käsityöala kudonta käsityöohjeet käsityöt

> Satumaisia mattoja Kajaanista
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille tehty ideakuvasto kudotuista matoista. Materiaali ei sisällä ohjeita, mutta sopii myös oppilaiden käyttöön ideointivaiheessa. Matot ovat: Hupilaiva, Bengalin tiikeri, Maijan karitsa, Itäsuomalainen lehmä, matikkamatto, kuumailmapallo, possu, runometsä, sateenkaari, sammakkolampi, saku sammakko, satujen lähde, seepra, satumainen matto, siili.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityöt käsityöala kudonta

> Oman suvun tekstiilit - Lepolan kotimuseo
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille ja oppilaille suunnattu esitys, jonka tarkoituksena on toimia perusasteen käsityön opetuksessa kulttuurikasvatuksen integroinnin apuvälineenä. Materiaalin sisältöteemat ovat: vuodetekstiilit, keittiötekstiilit, pukeutuminen, sisustustekstiilit, huonekalut ja työvälineet ja linkkejä museoiden sivuille. Materiaali sopii opettajan suunnittelun tueksi ja oppiaille oppitunnin osana käytettäväksi.
Asiasanat: käsityöala käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityöperinne käsityöt kudonta käsityökasvatus

> Taito- ja taiderasti - Luontopolun varrelta kerättyä
Peruskoulun 7.-9.lk oppilaille tehtävän taito- ja taiderastin ideana on että oppilaille annetaan polun alussa kartan mukana tehtäväksi kerätä luontopolun varrelta materiaalia kudontatekniikalla toteutettaviin töihin. Lopuksi kehikot valmistetaan puusta. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa ovat kuvataiteen, tekstiilityön ja teknisen työn opettajat. Materiaalissa on kuvattu esimerkki taitorastin toteutuksesta opettajien suunnittelun tueksi.
Asiasanat: kudonta tekninen työ käsityönopettajat käsityö (toiminta) kuvataide käsityöala käsityökasvatus

> Kudotun kankaan sidos
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas kudotun kankaan sidoksista. Oppitunnin osaksi soveltuvan materiaalin sisältöteemat ovat: Perussidokset, johdetut sidokset, peruskäsitteet ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Opas sisältää sekä kuvat että ohjeet sidosten tekemiseen.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityö (toiminta) käsityöt käsityöala kudonta käsityöohjeet

> Kudotaan pöytäkangaspuilla
Sivuston tarkoituksena on tarjota peruskoulun oppilaille sopivaa oppimateriaalia pöytäkangaspuilla kutomisesta. Sivuston kohderyhmänä ovat siis lähinnä peruskoulun 5. -9. luokkien oppilaat, mutta materiaalia voi käyttää muussakin opetuksessa, jossa opettaja pitää materiaalia sopivana. Sivustoa on ajateltu käytettäväksi erityisesti tilanteissa, joissa oppilas tekee työtä melko itsenäisesti, mutta työskentelyn tukena on myös opettaja. Materiaalin sisältökokonaisuudet ovat: Mitä kudonta on, pöytäkangaspuut, kudontatyön suunnittelu, loimen laittaminen pöytäkangaspuihin, kutominen, kuvia ja vinkkejä.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityöala käsityöt käsityö (toiminta) kudonta käsityöohjeet

> Kehyskudonta
Peruskoulun käsityöopettajille ja oppilaille tehty opas kehyskonnasta. Materiaali sisältää aihealueet: yleistä, suunnitelu, työvälineistä, materiaalit, valmistavat toimenpiteet, kutominen, erikoistekniikat, viimeistely ja oppilastöitä. Materiaali sopii hyvin oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityönopettajat käsityöala kudonta käsityökasvatus

> Tekstiilityön linkkivinkit
Linkkikokoelma, johon on koottu tekstiilityön opetukseen liittyvää materiaalia. Toisen asteen koulutuksessa aineistoa voidaan hyödyntää tuotesuunnittelun, valmistuksen ja materiaalituntemuksen opinnoissa. Kokoelmassa on todella paljon linkkejä, joista opettaja voi valita suositeltavat kohteet tavoitteiden ja opiskelijoiden tason mukaan. Materiaaleista löytyvät eri tasoiset vaihtoehdot niin erityisopiskelijoille kuin lukion suorittaneille, perusopetusta unohtamatta.
Asiasanat: sisustus muoti ompelu kestävä kehitys huovutus neulonta kudonta virkkaus tilkkutyöt tekstiilityö pukeutuminen kirjonta värjäys vaatetus kestävän kehityksen kasvatus sisustussuunnittelu muoti ompelu tekstiilit käsityökulttuuri

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus