Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Kieli, tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1) | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n Kieli, tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1) -teemapaketissa syvennetään käsitystä kielestä, teksteistä ja niiden tulkinnasta. Lisäksi tutkitaan viestintäympäristöä sekä omia taitoja puhujana, kuuntelijana, kirjoittajana, lukijana ja median käyttäjänä. Sisältö on tarkoitettu lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: puhe (ilmiöt) kirjoittaminen kuunteleminen äidinkieli (kieli) suomen kieli lukio

> Äidinkieli - Nuorten Akatemia
Nuorten Akatemian tuottamaa äidinkielen opetuksen tukimateriaalia ja linkkejä.
Asiasanat: kirjallisuus (kirjalliset teokset) väittely kuunteleminen roolipelit kirjoittaminen

> Kielikompassi - puheviestintä
Tietomajakkaan on koottu tietoa puheviestinnästä, puheviestintätaidoista ja erilaisissa puheviestintätilanteissa toimimisesta. 1) Perusteita-osiossa on tietoa puheviestinnän ilmiöistä, jotka tulevat esiin ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa erilaisissa tilanteissa. 2) Esiintyminen-osiossa käsitellään tarkemmin esiintymistaitoja ja niiden opiskelua sekä erilaisia esiintymistilanteita. 3) Viestintä ryhmässä -osiossa on tietoa ryhmässä viestimisen taidoista, ryhmäviestinnän ilmiöistä ja ryhmädynamiikasta puheviestinnän näkökulmasta sekä neuvottelu-ja kokoustaidosta. 4) Tehtävät- osiossa on harjoituksia puheviestintätaitojen kehittämiseksi.
Asiasanat: esiintymistaito esiintymispelko päätöksenteko kuunteleminen (havainnointi ja aistiminen) NY151387 esiintyminen sanat havainnollistaminen kieli kuunteleminen puheviestintä kohdentaminen

> Musiikinkuuntelija
Viivapiirros, joka esittää musiikinkuuntelijaa kirjastossa.
Asiasanat: musiikkikirjastot kirjastonkäyttö kirjastot kirjastoala asiointi kirjastopalvelut musiikki kuunteleminen tallenteet kirjastoaineistot musiikki kirjastot musiikin kuuntelu kuuntelija

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus