Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Basic electrical circuits - resistance
Englanninkielinen oppimisaihio on tarkoitettu perusopetuksen fysiikan sähköopin opiskeluun ja kertaukseen. Aihio sopii parhaiten verkossa tapahtuvaan ryhmätyöskentelyyn, mutta sitä voidaan hyödyntää myös itsenäisessä opiskelussa. Sivusto sisältää opettajan ohjeet ja ehdotuksen opiskelun kuluksi. Sivuston käyttö edellyttää selaimelta Macromedia Shockwave -laajennusta. Oppilaiden olisi hyvä tuntea etukäteen virta ja jännite. Koulussa oppilaiden tulisi lisäksi olla jo tutustunut piirilevyn ja komponenttien käyttöön. Aihiossa oppilas tutustuu ensin teoriaan, tekee vastukseen ja metallijohtimen vastukseen liittyviä kokeita ja lopuksi testaa tietonsa.
Asiasanat: jännite sähköoppi komponentit piirilevyt sähkövirta fysiikka tehtävät resistanssi fysiikka sähkötekniikka alkeispiirit

> Tasks from transformer
Harjoittelutehtävä, jossa tehtävänä on ratkaista muuntajaan liittyviä suureyhtälöitä verrantolaskimella. Kuvioista raahataan siihen merkityt suureet laskimeen, jonka avulla suureyhtälö ratkaistaan. Java-sovelma.
Asiasanat: fysiikka muuntajat sähköoppi sähkötekniikka fysiikka suureyhtälöt

> The function of the transformer
Fysiikan oppimisaihio, joka demonstroi muuntajan toimintaperiaatteen. Toisiokäämin johdinkierrosten määrää on mahdollista muuttaa ja nähdä sen vaikutukset jännitteeseen. Java-sovelma.
Asiasanat: muuntajat sähköoppi fysiikka fysiikka sähkötekniikka käämit

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus