Tervetuloa tekemään Maailman parhaita uutisia.
Maailman parhaiden uutisten pääsanomana on, että maailma on parempi paikka kuin moni meistä luulee.
140 vuotta käsittävälle aikajanalle on kerätty hyviä uutisia siitä, mitä maailmassa on saavutettu YK:n avulla viimeisten 70 vuoden aikana. Koska tulevaisuutta teemme me kaikki yhdessä, jatkuu aikajana myös 70 vuotta tulevaisuuteen. Klikkaamalla nuolta aikajanan oikeassa ja vasemmassa reunassa, pääset lukemaan eri vuosikymmenten uutisia. Tulevaisuuden uutiset ovat yleisön kirjoittamia, ja historian uutiset YK-järjestöjen tuottamia.
Mieti, minkä hyvän uutisen sinä haluaisit kuulla tulevaisuudessa ja kirjoita se parhaiden uutisten aikajanalle. Hyvät uutiset voivat liittyä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen.
Kouluille: Syksyllä 2017 ja keväällä 2018 kokoamme maailman parhaita uutisia kouluilta! Tulkaa mukaan kirjoittamaan hyviä uutisia, osallistukaa teemawebinaareihin tai tulkaa mukaan virtuaalitoimitukseen. Lue lisää valikosta "Materiaaleja kouluille" ja lataa sieltä opas "Vinkkejä nuorille ja opettajille hyvien kehitysuutisten kirjoittamiseen".
Asiasanat:
historiayhteiskunta
Oma city – kaupunkiseikkailu on 5-6-luokkalaisille maahanmuuttajanuorille suunnattu yhteiskuntaopin oppimateriaali. Se opastaa oppilasta tuntemaan suomalaisen yhteiskunnan rakennetta lapsen ja nuoren näkökulmasta. Kalle-variksen ohjaamana oppilas tutustuu sisäsuomalaiseen kaupunkiin, jonka hän itse saa suunnitella ja jonka jossa hän voi nuorena ja kansalaisena toimia.
Oma City koostuu kymmenestä kohteesta (esim. koti, kirjasto, luonnonsuojelualue), joissa kaikissa on runsaasti tehtäviä ja pelejä, jotka oppilas käy läpi haluamassaan järjestyksessä ja eri aikoina. Ohjelman tekstit voi kuunnella karaokena tai lukea ilman ääntä. Lopuksi oppilas voi tulostaa itselleen diplomin.
Oma City ohjaa oppilasta kasvuun yhteisön ja yhteiskunnan jäsenenä. Se tarjoaa erilaisia työtapoja ja tukee monilukutaitoa ja erityisesti ympäristön kuvakielen ymmärtämistä. Oppilas voi arvioida omaa osaamistaan eri tavoin. Oma City edistää oppimisen iloa ja luovuutta ja huomioi oppilaan yksilölliset tarpeet myös itsenäisessä työskentelyssä. Oma City opettaa vuorovaikutteisuuteen, kestävään kehitykseen, toisen ihmisen kunnioittamisen ja suvaitsevaisuuteen uudella hauskalla tavalla.
Asiasanat:
yhteisötsuvaitsevaisuusyhteiskuntakestävä kehityskaupunkikuvakaupungit (kooste)
Eilen-arkisto on Ulkopoliittisen instituutin ylläpitämä kaikille avoin verkkoarkisto, johon on koottu Suomen ulkopolitiikan keskeiset dokumentit ja puheet. Lisäksi arkistossa on kronologia, johon on kirjattu Suomen ulkopolitiikan merkittävimmät tapahtumat vuodesta 1973 lähtien.
Asiasanat:
ulkopolitiikkapolitiikkayhteiskuntaoppiyhteiskunta
Artikkelipankin osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyys - aihekokonaisuus tarjoaa aikakauslehtitekstejä opetuskäyttöön. Tavoitteena on täydentää oppiaineiden sisältöjä ja tuoda mediakasvatusmateriaalia opetukseen. Aikakauslehtitekstit sopivat itsenäiseen tiedonhakuun, pari- ja ryhmätöihin tai yhdessä käsiteltäväksi. Osaan teksteistä liittyy aineenopettajien laatimia tehtäviä. Tehtävät on merkitty symboleilla, jotka havainnollistavat kussakin tehtävässä olennaista lukemisen tapaa. Näin opiskelija ohjataan kaikessa opiskelussa tärkeään tietoiseen, aktiiviseen lukemiseen. Monet artikkeleista pdf-muodossa.
Asiasanat:
yhteiskuntayrittäjyyskansalaisuusartikkelit (julkaisut)osallistuminenaikakauslehdetyrittäjyyskasvatus
Sivustolta löytyy perustietoa Pohjoismaiden historiasta, taloudesta, kulttuurista, kielistä ynnä muusta. Kouluille ja opettajille on oma materiaalisivusto.
Pohjola-Norden pyrkii vaalimaan pohjoismaista kulttuuria ja kieliä tarjoamalla kouluille mahdollisuuksia sisällyttää opetukseen Pohjoismaiden kieliä, kulttuuria ja yleisiä yhteiskuntaoloja koskevia kursseja sekä täydentävää opetusmateriaalia, kuten kertaustehtäviä ja karttoja.
Asiasanat:
pohjoismainen yhteistyökoulu (ilmiöt)kieli ja kieletpohjoismaisuusskandinaaviset kieletoppimateriaaliyhteiskunta
Verkkomateriaali tutustuttaa lukiolaiset aihekokonaisuuden aihepiiriin. Teemoina ovat teknologia, sen eri osa-alueet, tekijät, historia ja nykypäivä. Materiaali sisältää asiantuntijoiden artikkeleita, tehtäviä eri oppiaineisiin ja linkkejä mielenkiintoisiin aineistoihin.
Asiasanat:
historiayhteiskuntateknologianykypäivä
Internetixin filosofian verkkokurssin aiheena on yhteiskuntafilosofia (FI1). Kokonaisuus on tarkoitettu lukion filosofian opetukseen. Internetixin kurssimateriaalit sisältävät ohjeita kurssien suorittamiseen, kattavasti tietoa aiheesta, kuvia ja tehtäviä.
Asiasanat:
oikeudenmukaisuusyksilöyhteiskuntapoliittinen filosofia
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.