Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 14 kpl
1 2 | seuraava >>
> Oppisoppi | Euroopan unionia ja sen toimintaa koskevaa opetusmateriaalia, pelejä ym. opettajille, lapsille ja teini-ikäisille.
Oppisoppi sisältää koululaisille ja nuorille pelejä, kilpailuja, tehtäviä ja muita aineistoja, joista saa helposti tietoa EU:sta. Niitä voi käyttää niin oppitunneilla kuin vapaa-aikanakin. Sivustolla kerrotaan myös opiskelusta ja vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Oppisoppi tarjoaa opettajille EU-aiheista aineistoa, joka soveltuu eri ikäryhmien opetukseen.
Asiasanat: historia EU-maat kulttuuri lainsäädäntö EU:n

> Euroopan unionin virallinen verkkosivusto
Perustietoa EU:sta, sen toimintatavoista ja sen tarjoamista palveluista. EU:n tuoreita uutisia sekä linkkejä EU:n toimielinten ja virastojen verkkosivustoilla oleviin tietoihin.
Asiasanat: EU-maat Euroopan unioni

> Virtuaalivierailu Euroopan parlamenttiin
Verkkomateriaalin avulla kuka tahansa pääsee opastetuille kävelyille Brysseliin, jossa tutustutaan niin keskustan nähtävyyksiin kuin EU:n hallintoalueeseenkin. Kävelyt ulottuvat myös parlamentin sisätiloihin ja siellä pääsee haastattelemaanseitsemää parlamentin jäsentä ja kahta avustajaa.He kertovat itsestään ja parlamentin toiminnasta yhteensä kahdeksalla eri kielellä. Verkkomateriaali painottuukin vahvasti kielenoppimisen alueelle, sillä se hyödyntää Lingonetinopastettujen kävelyiden ja videohaastattelujen työstämiseen kehittämiä formaatteja.
Asiasanat: kieli ja kielet europarlamentaarikot EU-maat EU-politiikka Euroopan parlamentti yhteiskuntaoppi vieras kieli Euroopan unioni

> Maailman muutos ja Suomi - multimediaoppimisympäristö
Maailman muutos ja Suomi –oppimisympäristössä tarkastellaan kylmän sodan päättymisen jälkeistä kansainvälisen politiikan kehitystä sekä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan reagointia globalisaatioon ja muihin elinolojemme perustavaa muutosta kuvaaviin ilmiöihin.
Asiasanat: EU-maat kylmä sota turvallisuuspolitiikka terrori-iskut Irakin sota kansainväliset suhteet globalisaatio

> Älypään Eurooppa-trivia
Älypään Eurooppa-trivia sopii hupi- tai vakavampaankin käyttöön kaikille niille, jotka haluavat testata tietonsa Euroopasta.
Asiasanat: EU-maat kulttuuri eurooppalaisuus eurooppalaiset

> EU-visat
Eurooppa-visoja on kolme erilaista: tietovisa, vertailuvisa ja palapeli. Jokaisessa pelissä on lisäksi eri vaikeusasteita. Pelit on suunniteltu erityisesti soveltuvaksi peruskoulun neljänsistä luokista ylöspäin.
Asiasanat: EU-maat Euroopan unioni Eurooppa

> EU-verkkopeli
Verkossa toimiva EU-peli on soveltuu erityisesti käytettäväksi opetustyön elävöittämiseen niin lukioissa kuin muissakin oppilaitoksissa tai opetustilanteissa.
Asiasanat: EU-maat Eurooppa

> 12 oppituntia Euroopasta
Mitä Euroopan unioni tekee, mitkä sen tavoitteet ovat ja kuinka se toimii? Täältä löytyvät vastaukset näihin peruskysymyksiin. "12 oppituntia Euroopasta" -sivuilla kerrotaan muun muassa seuraavaa: • Mihin EU:ta tarvitaan? • Miten EU vaikuttaa meihin? • Mitä valtuuksia EU:lla on? • Mitkä ovat EU:n tulevaisuudennäkymät?
Asiasanat: EU-maat Euroopan unioni

> ENA8 - Meidän aikamme ja maailmamme
Internetixin meidän aikaamme ja maailmaamme käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion englannin kielen kurssiin (ENA8).
Asiasanat: Kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskeva yleissopimus EU-politiikka EU-maat EU-direktiivit välivuosi

> Eurooppalaisuus ja EU (YH4) | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion yhteiskuntaoppia. Tämä kokonaisuus käsittelee eurooppalaisuutta ja EU:ta (YH4). Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: yhteiskuntaoppi eurooppalaisuus lukio EU-maat eurooppalaiset EU-politiikka Opetushallitus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus