Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä

Materiaalin tarkemmat tiedot

Kuva:
Oma arvio:
WWW-osoite: http://www.lukimat.fi/lukeminen
Nimi:Lukimat peruslukutaidon oppimisvaikeuksien oppiminen ja arviointi
Kuvaus: Ekapeli on laaja monikäyttöinen kokonaisuus,joka on tarkoitettu yli 6-vuotiaille lapsille joilla on tarvetta harjoitella lukemisen perustaitoja. Ekapelistä on olemassa kolme suomenkielistä peliversiota (Ekapeli-Eskari, Ekapeli-Yksi ja Ekapeli-Sujuvuus ja yksi suomenruotsinkielinen peliversio (Ekapeli-SpelEtt). Ekapelit sopivat hyvin myös vanhemmille oppilaille, joilla on lukutaidossa pulmia. Ekapeli on kehitetty auttamaan erityisesti niitä lapsia, joille lukemaan oppiminen on haastavaa. Ekapeleissä on erilaisia harjoitteita, joiden avulla pelaaja voi harjoitella lukemisen perustaitoja. Ekapelin perinteinen ja yleisesti tunnetuin harjoitusmuoto on ns. peruspeli, jossa tietokoneen näytölle ilmestyy kirjaimia, tavuja tai sanoja ja pelaaja napsauttaa sitä kirjainta, tavuja tai sanaa jonka hän kuulee sanottavan ääneen. Pelissä käytetään kuulokkeita. Pelitilanteet tallentuvat palvelimelle, joten pelaaja voi pelata pelejä useassa eri paikassa eri ohjaajien valvonnassa ja peli jatkuu aina siitä mihin viimeksi on jääty. Lukeminen-sivujen Vanhemmalle-osioon on koottu perustietoa lukemisesta ja vinkkejä siihen, kuinka lapsen lukemaan oppimista voi tukea kotona tai koulussa. Sivuilla tarjotaan mm. asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita lukemiseen liittyvästä tutkimuksesta.
Asiasanat: alkuopetus (yso) , esiopetus (yso) , lukeminen (toiminta) (yso) , NY152657 (yso) , oppimisprosessi (yso) , oppimistulokset (yso) , oppimisvaikeudet (yso) , suomen kieli (yso) , vanhemmat (yso) , äidinkieli (kieli) (yso)
Maksullinen/Maksuton: Maksuton
Oikeudet: http://www.lukimat.fi/rekisteriseloste
Tekijä:
  • ;;Niilo Mäki Instituutti
Aineiston kieli: fi sv en
Julkaisija:
  • ;;Niilo Mäki Instituutti
Kohderyhmän ikä: 6-8
Osa aineistosta, mistä: www.lukimat.fi
Koulutusaste: esiopetus perusopetus
Koulutusala: Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi (perusopetus)
Erityiskohderyhmä: Erityistä tukea tarvitsevat
Materiaalin laji: Harjoitus Peli Tietolähde
Laajuus: Laaja kokonaisuus, jota voidaan hyödyntää osina
Roolit: Huoltaja Opettaja Oppilas

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Palvelua ylläpitää Opetushallitus