Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
icon
> Lähestymistapoja mediaan
Käsittelee mediaa viidestä eri näkökulmasta. Osiot sisältävät tehtäviä ja ehdotuksia näkökulmien käsittelyyn.
Asiasanat: symbolit toimitustyö mediakritiikki media medialukutaito mediakulttuuri mainoskuvat valta uutiset viihteellistyminen mediakasvatus metaforat sananvapaus maailmankuva yksilönsuoja ihmiskuva konfliktit mediakasvatus viestintä uutiskuvat

icon
> Tunteesta tunteeseen - Ohjaajan opas
Tunnetaitojen oppimateriaali kasvatukseen ja erityiskasvatukseen : ohjaajan opas harjoituskirjaan. Oppimateriaalissa kuvataan 104 tunnetta aakkosjärjestyksessä. Piirroskuvassa esitetään tilanne ja kysymyksin herätetään keskustelu siitä, missä ja miten kukin tunne on arkielämästä tuttu. Tavoitteena on tunteiden tunnistamisen, nimeämisen, ilmaisemisen ja säätelyn harjoittelu. Tunnetaitoja oppimalla voidaan edistää hyvää vuorovaikutusta ja vähentää ihmisen sisäisiä ja ihmisten välisiä ristiriitoja.
Asiasanat: kasvatus erityiskasvatus tunteet tietokirjallisuus psykologia tunne-elämän ongelmat tunne-elämän kehitys psykologia viestintä

icon
> Elävä arkisto
Elävässä arkistossa on liikkuvaa kuvaa ja muuta aineistoa sadan vuoden ajalta. Elävä arkisto koostuu Yleisradion radio-, tv- ja valokuva-arkistojen tallenteista sekä filmiyhtiöiltä ostetusta filmiaineistosta. Tarjolla on myös ympäri vuorokauden toimiva Elävän arkiston nettiradio.
Asiasanat: valokuvat radio-ohjelmat elokuvat televisio-ohjelmat elokuva viestintä radio televisio viestintä

icon
> Kopiraitti - reitti tekijänoikeuteen
Kopiosto on yhdessä opetusministeriön kanssa julkaissut helppolukuisen ja kattavan internet-oppaan tekijänoikeudesta eri viestintävälineissä. Opas keskittyy kouluopetukseen liittyviin tekijänoikeuksiin, ja sitä voivat käyttää sekä opettajat että oppilaat. Osa aineistosta vaatii toimiakseen Macromedia Flash Player -ohjelman.
Asiasanat: viestintä tekijänoikeus viestintä

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus