Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
icon
> Wolfram Demonstrations Project: Country Flag Quiz
Englanninkielinen oppimispeli, jossa tulee yhdistää oikea lippu oikeaan valtioon. Harjoittelukohdetta voi rajoittaa koskemaan esim. tiettyä maanosaa. Match the country name in the popup menu to the flag at its left. Control the number of flags with the slider. Use the popup menu to restrict the quiz to a region of the world. Advance the new game slider to see a new game.
Asiasanat: maantieto liput valtiot maantiede oppimispelit valtiot -- tunnukset valtio maantiede opetuspeli

icon
> Numbers - Numeropeli
Aihio harjoittaa lukusanoja pelimäisellä tavalla. Tehtävässä on viisi vaihetta, joihin kone arpoo aina erisuuruiset lukusanat harjoiteltavaksi. Tehtävä kehittää erityisesti kirjoitetun numeron ja sen lausumisen yhteyden tunnistamista. Oppilaan tehtävänä on tunnistaa äänen perusteella oikeat lukusanat. Ruudun alalaidassa on viisi puhekuplaa, joista kaikista kuuluu eri luku. Oppilaan tulee raahata peräkkäiset lukusanat ruudulla jo valmiina näkyvän lukusanan jatkoksi. Tarkoituksena on muodostaa kolmen peräkkäisen luvun kokonaisuus. Ohjelma tunnistaa oikean luvun automaattisesti ja lukitsee sen paikoilleen. Väärästä siirrosta ohjelma siirtyy seuraavaan vaiheeseen. Soveltuu 9–13-vuotiaille oppilaille.
Asiasanat: englannin kieli kuullun ymmärtäminen luvut kuullun ymmärtäminen opetuspeli englannin kieli kielitaito kielet

icon
> Katuhaastattelu
Interaktiivinen englanninkielen kuullun ymmärtämisen harjoitus, jossa yhdistetään toisiinsa kysymyksiä ja vastauksia.
Asiasanat: englannin kieli kuullun ymmärtäminen opetuspeli kuullun ymmärtäminen englannin kieli kielitaito kielet

icon
> Sentence snooker
Tämän aihion tavoitteena on tuoda perinteisiin rakenneharjoituksiin pelimäisiä piirteitä. Oppilaan tehtävänä on muodostaa lauseita järjestämällä ruudulla näkyviä pallorivistöjä niin, että yksi lause on aina yhdellä pallorivillä. Napauttamalla palloa se putoaa alemmalle riville tai jos se ei sisällä sanaa, se häviää. Oppilaan tulee miettiä toimintastrategia, jolla hän saa koottua mahdollisimman monta lauseista. Niinpä aina ei kannatakaan aloittaa ylimmältä riviltä, vaan pitää huomioida kaikki viisi lausetta samanaikaisesti ja toimia vasta sitten. Oikein muodostettu lause kuuluu puhuttuna heti, kun oppilas on saanut sen koottua. Kun oppilas on saanut kaikki lauseet muodostettua tai joutunut ”umpikujaan”, hän on tilanteessa jossa millään siirroilla ei enää synny lausetta, tehtävä on tehty. Pallot katoavat, ohjelma näyttää kaikki oikein muodostetut lauseet ja oppilas kuulee ne myös puhuttuna. Soveltuu 10–15-vuotiaille englannin kielen perustaidot hallitseville oppilaille.
Asiasanat: englannin kieli pelit englannin kieli kielitaito pelaaminen opetuspeli

icon
> Yhdenmuotoiset kolmiot
Matematiikan oppimisaihio, jossa etsitään yhdenmuotoisista kolmioista yhtä suuria kulmia. Oppimisaihio on Java-sovellus.
Asiasanat: geometria matematiikka luonnontieteet geometria opetuspeli matematiikka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus