Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
icon
> Fysiikka
Värillinen viivapiirros esimerkiksi lukujärjestykseen, teemana fysiikka.
Asiasanat: opiskelu oppitunnit fysiikka fysiikka oppiaine koulu lukujärjestys

icon
> Fysiikka ja kemia
Värillinen viivapiirros, teemana fysiikka ja kemia.
Asiasanat: opiskelu oppitunnit kemia fysiikka fysiikka oppiaine koulu kemia lukujärjestys

icon
> Etälukio - Fysiikka
Tämä on lukion fysiikan 1. kurssin www-aineisto. Kurssi on kaikille yhteinen ja antaa pohjaa fysiikan ja yleensä luonnontieteiden opiskelulle. Kurssi ei korvaa oppikirjaa vaan täydentää sitä. Tavoitteena on ollut hyödyntää www-aineiston kykyä vuorovaikutteisuuteen, mikä on www-aineiston suuri etu verrattuna oppikirjan materiaaliin. Vuorovaikutteisuus tässä kurssissa edellyttää, että selaimessa on tuki Java-, Flash- ja Shockwave-tekniikoille. Sivusto sisältää flash-animaatioita, jotka avautuvat automaattisesti ponnahdusikkunoihin. Jotta saat sivuston toimimaan toivotulla tavalla, salli ponnahdusikkunat selaimessasi.
Asiasanat: fysiikka fysiikka luonnontieteet etäopetus

icon
> Basic electrical circuits - resistance
Englanninkielinen oppimisaihio on tarkoitettu perusopetuksen fysiikan sähköopin opiskeluun ja kertaukseen. Aihio sopii parhaiten verkossa tapahtuvaan ryhmätyöskentelyyn, mutta sitä voidaan hyödyntää myös itsenäisessä opiskelussa. Sivusto sisältää opettajan ohjeet ja ehdotuksen opiskelun kuluksi. Sivuston käyttö edellyttää selaimelta Macromedia Shockwave -laajennusta. Oppilaiden olisi hyvä tuntea etukäteen virta ja jännite. Koulussa oppilaiden tulisi lisäksi olla jo tutustunut piirilevyn ja komponenttien käyttöön. Aihiossa oppilas tutustuu ensin teoriaan, tekee vastukseen ja metallijohtimen vastukseen liittyviä kokeita ja lopuksi testaa tietonsa.
Asiasanat: fysiikka sähköoppi resistanssi jännite piirilevyt sähkövirta komponentit tehtävät fysiikka sähkötekniikka alkeispiirit

icon
> Tasks from transformer
Harjoittelutehtävä, jossa tehtävänä on ratkaista muuntajaan liittyviä suureyhtälöitä verrantolaskimella. Kuvioista raahataan siihen merkityt suureet laskimeen, jonka avulla suureyhtälö ratkaistaan. Java-sovelma.
Asiasanat: sähköoppi fysiikka muuntajat fysiikka sähkötekniikka suureyhtälöt

icon
> The function of the transformer
Fysiikan oppimisaihio, joka demonstroi muuntajan toimintaperiaatteen. Toisiokäämin johdinkierrosten määrää on mahdollista muuttaa ja nähdä sen vaikutukset jännitteeseen. Java-sovelma.
Asiasanat: muuntajat sähköoppi fysiikka fysiikka sähkötekniikka käämit

icon
> Astel -opi luonnontiedettä. Opettajan materiaali.
Viidennen ja kuudennen luokan luonnontieteisiin ja teknologiaan suuntautunut sivusto opettaa fysiikan ja kemian asioita hauskasti.
Asiasanat: fysiikka kemia luonnontieteet teknologia kemia teknologia luonnontieteet fysiikka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus