Lääkekasvatusmateriaali tarjoaa laajan tietopaketin lääkkeiden oikeasta käytöstä ja luotettavista lääketiedon lähteistä. Materiaali sisältää eri luokka-asteille sopivia tehtäviä ja tuntisuunnitelmia opettajien ja oppilaiden käyttöön. Tehtävät ja tuntisuunnitelmat kehittävät oppilaiden kykyä olla aktiivisia omaan terveyteen liittyvistä asioissa sekä tukevat laaja-alaisen terveyskäsityksen muodostumista. Suurin osa tehtävistä on sähköisesti toteutettavia. Materiaalia ylläpidetään ja päivitetään Fimean ja UKK-instituutin yhteistyönä. Sisältö on tuotettu riippumattomasti, eikä sitä ole tuettu lääkeyritysten toimesta.
Asiasanat:
itsehoitolääkehoitoympäristöoppikoululaisetterveysterveystieto (oppiaineet)lääkekasvatus
RuokaTutka tarjoaa opettajille ja muille ammattikasvattajille valmiita materiaaleja ja opetuskokonaisuuksia. RuokaTutkan maksuttomilla aineistoilla on vahva pedagoginen pohja, materiaalit soveltuvat useille ikäryhmille ja eri oppiaineisiin. RuokaTutka innostaa lapsia ja nuoria tutkimaan ruuan maailmaa eri näkökulmista tukien monilukutaidon kehittymistä ja laaja-alaista oppimista. Verkkosivuilta löytyvät aineistot ovat pääosin digitaalisia. Tervetuloa mukaan tutkimusmatkalle ruuan maailmaan!
Asiasanat:
ravitsemusruokahävikkiterveysruokamaatalousmaito (lehmänmaito)vihanneksetelintarviketuotantoruokakasvatuskouluruoka
Ruokaa hygieenisesti on oppikirjaa täydentävä verkkomateriaali. Se sisältää paljon erityyppisiä vuorovaikutteisia tehtäviä oppikirjan aihepiireistä. Lisäksi materiaalissa voi testata hygieniatietouttaan väittämien avulla. Materiaalissa on myös hygienian keskeisimmät sanat useilla eri kielillä.
Asiasanat:
hygieniaruokailu
Lukineuvolan sivusto tarjoaa tietoja, neuvoja ja tukea oppimisvaikeuksiin. Sivustolla on myös linkkejä hyödyllisille oppimista tuleville sivustoille sekä alan julkaisuihin. Sivustolta löytyvät myös pikalukitesti sekä testi omien oppimistapojen (auditiivisuus, kinesteettisyys vai visuaalisuus)tiedostamiseksi. Lukineuvolan palvelut on tarkoitettu aikuisille ja nuorille oppimisvaikeuksista kärsiville eli erilaisille oppijoille sekä eri alojen ammattilaisille: opetuksen ja koulutuksen ammattilaisille, opintojenohjaajille, sosiaali- ja terveyssektorin toimijoille, työvoimapuolen toimijoille, kirjastojen henkilökunnalle.
Asiasanat:
oppimisvaikeudetvisuaalisuuserilaiset oppijatlukeminenkinestettisyysauditiivisuusoppimistavattestit
Sähköinen oppimateriaali suun terveydestä ja hampaiden hoidosta. Aihekokonaisuuksina suun terveys, ravitsemus ja ksylitoli. Materiaali on suunniteltu etenkin yläkoulun terveystiedon tunneille. Soveltuvin osin sitä voi käyttää myös alakouluissa ja toisella asteella. Tehtävinä esimerkiksi eri juomien happamuuden ja elintarvikkeiden sokeripitoisuuksien arvaamista.
Asiasanat:
suuhygieniasuuhygienia (puhtaus)suusokerisuuhygienia (kooste)hammashuolto
Peli, jossa tutustutaan siihen, kuinka potilas saa tietää diagnoosistaan. Tarinakorttit tuovat peliin lisää näkökulmia sekä kehoittavat oppilaat pohtimaan potilaan asemaa.
Asiasanat:
hoitosuhdediagnoosietiikkanull
Simulaatio siitä, kuinka ihminen näkee ja hahmottaa erilaisia värejä. Voit kokeilla mitä värejä henkilö näkee erilaisilla punaisen, vihreän ja sinisen värejä yhdistämällä.
Asiasanat:
sateenkaaretfotonitnäköspektrit
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.