Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 14 kpl
1 2 | seuraava >>
icon
> Maailman muutos ja Suomi multimediaoppimisympäristö
Kadettikunnan laaja yhteenveto maailman muutoksesta ja Suomesta tässä muutoksessa
Asiasanat: null historia Suomi

icon
> Elämää metsästä
Kulttuurinen ja osin historiallinen näkökulma keskisuomalaiseen metsään. Mukana artikkeleita, valokuvia, metsätarinoita, metsätietoustesti, Metsän aakkoset -infopaketti, jokamiehenoikeuksista kertova osio ja luettelo metsäaiheisista käyntikohteista ja palveluista.
Asiasanat: jokamiehenoikeudet metsät metsäteollisuus metsätalous metsätyypit metsäkasvillisuus Keski-Suomi

icon
> Suomen vaiheet esihistoriasta autonomian aikaan
Tarkastelee suomalaisten juuria ja sitä, miten käsitys Suomesta vähitellen syntyi. Käsittelee sekä väestö-, sosiaali-, talous- ja kulttuurihistoriaa että poliittista historiaa. Suomalaisten vaiheet liitetään osaksi Itämeren alueen kehitystä. Aineiston tarkoituksena on kerrata ja syventää lukion valinnaisen Suomen historian kurssin teemoja vaihdellen näkökulmaa makrotasolta mikrohistoriaan. Sisältää harjoituksia ja historian ylioppilaskoetehtäviä.
Asiasanat: esihistoria suomalaiset Pähkinäsaaren rauha elinkeinot keskiaika sodankäynti sääty-yhteiskunta ruotujakolaitos isoviha kansankulttuuri suurvalta-aika Kalmarin unioni nuijasota muinaiskansat kustavilainen aika Suomi sota historia kulttuuritausta autonomia etäopetus esihistoria keskiajan historia Suomi

icon
> Suomen historian käännekohtia
Tarkastelee Suomen historian käännekohtia viimeisen kahden vuosisadan aikana.Sisältää testejä, syventäviä tehtäviä ja historian ylioppilaskokeen tehtäviä.
Asiasanat: autonomia rakennemuutos kansallinen identiteetti kansallinen kulttuuri elintaso kansainvälinen yhteistyö hyvinvointivaltio itsenäistyminen (valtiot) historia kulttuuri-identiteetti Suomi etäopetus historia autonomia kulttuuritausta hyvinvointiyhteiskunta yhteiskunnallinen muutos Suomi

icon
> Meillä ja muualla
Kurssilla opitaan 1) perusasioita Suomesta ja Venäjästä venäjäksi, 2) kuvailemaan ihmisen luonnetta ja ulkonäköä, 3) matkailusanastoa ja –asiaa, 4) tuntemaan Venäjän eri kaupunkien nähtävyyksiä, 5) Pietarin metrokäytäntöä, 6) ilmaisemaan päivämäärät ja kuukaudet, 7) järjestysluvut, 8) preteriti sekä 9) komparatiivi ja superlatiivi. Sisältää tehtäviä.
Asiasanat: venäjän kieli kieli ja kielet matkailu Suomi etäopetus venäjän kieli Venäjä kielten opetus maantiede kielioppi lukio Venäjä Suomi

icon
> Valtiolippu
Värillinen piirros Suomen valtiolipusta.
Asiasanat: liput Suomi

icon
> Suomen kartta
Ääriviivapiirros Suomen kartasta.
Asiasanat: kartat Suomi maantiede karttaoppi Suomi

icon
> Suomen lippu
Ääriviivapiirros Suomen lipusta.
Asiasanat: liput yhteiskunta Suomi kansalaisuus Suomi

icon
> Suomen lippu
Värillinen piirros Suomen lipusta.
Asiasanat: liput kansalaisuus Suomi yhteiskunta Suomi

icon
> Jälleenrakennuskausi - sodan jälkeisestä Suomesta 1960-luvulle
Sivuilla seurataan aikakauden kehitystä ja elämää erityisesti Keski-Uudenmaan näkökulmasta, mutta monet aikakauden piirteet olivat yhteisiä kaikkialla Suomessa. Aiheina mm. arkkitehtuuri, kotien sisustus, ruoka, pelit ja leikit, radio ja televisio. Sivusto on tehty pääasiassa koululaisten opetusohjelmaksi tehtävineen, mutta sopii kaikille lähihistoriasta kiinnostuneille. Sivuston katsomiseen suositellaan konetta, jossa on 1024 x 768 tai suurempi näytön resoluutio ja Flash 6.0 -tuki sekä Acrobat readerin versio 7.
Asiasanat: historia jälleenrakentaminen arkkitehtuuri Suomi historia arkkitehtuuri Suomi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus