Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 30 kpl
1 2 3 | seuraava >>
icon
> Français - Tarja Virtanen
Ranskan oppikirjojen kappalekohtaiset sivut sisältävät sanastoa, rakenteita harjoituttavia tehtäviä sekä aihepiiriin liittyviä linkkejä ja videoita. Myös Smartboard-harjoituksia.
Asiasanat: ranskan kieli

icon
> Cartes d'atout 100 / Lingonet Oy
Cartes d'atout 100 on kielisuihkumainen oppimisympäristö ranskan kielen keskeisen sanaston monipuoliseen ja pelimäiseen oppimiseen. Ohjelma vahvistaa samalla kertaa kuullunymmärtämistä, sanavarastoa ja perusrakenteiden hallintaa - ja mikä parasta - uskoa omiin kykyihin kielenoppijana. Luonnollinen tapa oppia kieltä lähtee liikkeelle puhutusta kielestä, ei kirjoitetusta tekstistä. Toiminnallisten tietokoneharjoitteiden avulla puhuttuja sanoja ja rakenteita käytetään monin eri tavoin, ennen kuin ne tulevat ensimmäistä kertaa esille kirjoitettuna. Cartes d'atout 100 harjoituttaa aluksi tarkkaa ja täsmällistä kuuntelua. Ajatuksena on, että tekemällä oppii ja ’kielikorva’ on koko ajan aktiivisen harjoittelun kohteena - ei vain haaveena. Näin myös silloin, kun opitaan sanojen kirjoitusasuja. Cartes d'atout 100 -ohjelman sanasto on peruskoulun opetussuunnitelman ytimestä. Aiheina ovat kodin ja harrastusten ympäristöt, joihin liittyvä sanasto sisältyy useimpiin koulu- ja kurssikohtaisiin opetussuunnitelmiin. Ohjelman käyttö on helppo nivoa osaksi opetusta lisä- tai vaihtoehtomateriaalina. Sen hyöty ei rajoitu tietokoneen äärelle, vaan sen käyttöä on helppo laajentaa luokkahuoneeseen tai kotiin. Siitä on myös runsaasti apua heterogeenisten opetusryhmien eriyttämisessä – sekä ylös- että alaspäin. Cartes d'atout 100 on lisäksi oivallinen väline itsenäiseen kotiharjoitteluun, jos ollaan esim. huolissaan kielitaidon ja kuullun ymmärtämisen kehittymisestä. Työskentely ohjelman parissa todistetusti vahvistaa kielenoppijan luottamusta itseensä ja omaan kielitajuunsa, sillä harjoitusten tekeminen vahvistaa sanastoa ja kuullun ymmärtämistä kuin itsestään.
Asiasanat: digitaalinen oppimateriaali kuullun ymmärtäminen ranskan kieli kielten opetus kielet harjoitus

icon
> French colors - Couleurs - Arc en ciel by Alain Le Lait - YouTube
Musiikkianimaatio ranskan kielen opetukseen
Asiasanat: ranskan kieli

icon
> Ranska / WSOYpro
Escalier 1 sisältää ranskan alkeet ja perusteet. Se soveltuu lukion B3-kieleen (kurssit 1-2) ja aikuiskoulutukseen. Painopiste on arkikielen tilanteissa ja sanastossa. Kielioppi on integroitu kappaleisiin olennaiseen keskittyen, ja ääntämistä harjoitellaan johdonmukaisesti. Samalla kulttuuri- ja maantuntemustiedot karttuvat monipuolisesti. Työhuoneeseen voit tilata hankkia eEscalier Opettajan materiaalin, joka sisältää lisämateriaalia, ratkaisut ja kokeet. Opiskelijalle on tarjolla opiskelijan verkkotehtävät, ratkaisut ja äänite.
Asiasanat: ranskan kieli Escalier

icon
> Ranska: opettajan omat sivut
Ranskan opettajan oma sivustolla. Tehtäviä, harjoituksia, linkkejä.
Asiasanat: ranskan kieli ranskalaisuus ranskalaiset

icon
> Ranskaa: opettajan omaa tuotantoa
Kaikille ranskasta kiinnostuneille. Ranskan opettajan omaa tuotanto: sanaston kartuttaminen, kulttuurin tuntemus, linkit muille harjoitussivuille.
Asiasanat: ranskalaiset ranskalaisuus ranskan kieli

icon
> Mp3-kertauskurssi | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee ranskan kielen opintoja. Teemakokonaisuus liittyy vapaaseen sivistystyöhön, mutta sopii myös abeille: kyseessä on MP3:lle ladattava lukion ranskan oppimäärän kertauspaketti. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: vapaa sivistystyö ranskan kieli lukio Opetushallitus

icon
> Ranskan abitreenit | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee ranskan kielen opintoja. Teemakokonaisuus liittyy vapaaseen sivistystyöhön, mutta sopii myös abeille: kyseessä on kertauspaketti ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville lukiolaisille tai vastaavat taidot hallitseville. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: abiturientit ranskan kieli vapaa sivistystyö Opetushallitus

icon
> Töihin Ranskaan | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee ranskan kielen opintoja. Teemakokonaisuus liittyy on vapaaseen sivistystyöhön, tässä aineistossa käsitellään töihinmenoa Ranskaan. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: ranskan kieli vapaa sivistystyö työ Opetushallitus

icon
> Luonto | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee ranskan kielen opintoja. Teemakokonaisuus liittyy on vapaaseen sivistystyöhön, tässä aineistossa käsitellään luontoa. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: ranskan kieli luonto vapaa sivistystyö Opetushallitus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus