Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
icon
> Kuvakirjasto
Kuvakirjasto on eNorssin tarjoama, kaikkien opettajien ja opiskelijoiden käyttöön tarkoitettu kuvamateriaalitietokanta. Ideana on opetukseen sopivien, itse otettujen ja opetusmateriaaliksi sopivien kuvien jakaminen yhteiseen käyttöön. Voit käyttää kuvakirjastossa olevia kuvia (valokuvia, karttakuvia, piirroksia tms.) vapaasti opetuksessa ja opiskelussa, kunhan kuvien käyttö ei ole kaupallista. Käyttäessäsi kuvaa sinun tulee kuitenkin mainita kuvan tekijänoikeuden haltija ja eNorssin kuvakirjasto kuvan lähteenä (eNorssin kuvakirjasto, kuvaaja xxx) . Kaupallisissa käyttötarpeissa sinun tulee ottaa yhteyttä kuvan tekijänoikeuden haltijaan tai projektivastaavaan. Valokuvaajalla on aina tekijänoikeuslain mukainen yksinomainen oikeus määrätä valokuvasta.
Asiasanat: kuvat

icon
> Kuvaa, ääntä & tekstiä - medialukutaidon harjoituksia alkuopetukseen ja kerhoihin (pdf)
Opinkirjon oppimateriaali on tarkoitettu alkuopetusikäisten opettajille, kerhonohjaajille ja muille kasvattajille. Tehtävät on tarkoitettu sovellettaviksi oman ryhmän tarpeisiin ja ne ovat helposti sovellettavissa myös vanhempien lasten opetukseen. Materiaalissa tutustutaan mediaan kolmen elementin avulla. Kuva-osion harjoituksissa tutustutaan muun muassa taikuuteen, kuvakerrontaan ja harjoitellaan geometriaa. Luontoäänet, äänimaisemat ja hyvän tuulen uutiset ovat ääni-osion tehtäviä. Tekstitehtävissä tutustutaan puolestaan maailman parhaaseen suklaaseen ja metsästetään hyvää salasanaa.
Asiasanat: kerhot äänimaisema kerhotoiminta kuvat suklaa ääni geometria alkuopetus

icon
> Työvaatetus
Viivapiirroksia työvaatetuksesta.
Asiasanat: kuvat työ työvaatteet

icon
> Ammatit
Kuvakokonaisuus sisältää piiroksia erilaisista ammateista.
Asiasanat: kuvat ammatit ammatti ammatillinen koulutus

icon
> Palo- ja pelastustoimi
Palo- ja pelastustoimeen liittyviä piirroksia.
Asiasanat: palomiehet kuvat palokalusto paloautot paloasemat palokunnat

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus