Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
icon
> Opetuksen avoin suunnittelu
Kokemusperäinen mikrokirja opetuksen avoimesta suunnittelusta, sen ominaispiirteistä, mahdollisuuksista, haasteista ja heikkouksista.
Asiasanat: suunnittelu opetus-avoin-suunnittelu

icon
> Verkkopainotteisen datanomikoulutuksen toimintamalli
Materiaali on prosessikuvaus verkkopainotteisen datanomi koulutuksen suunniteelusta, rakentamisesta ja toteutuksesta. Materiaali sopii datanomikoulutusta järjestäville opettajille.
Asiasanat: suunnittelu liiketoiminta rakentaminen datanomit NY152704 tietojärjestelmät

icon
> Punomo.fi - Käsitöiden suunnittelu
Käsitöiden suunnittelun perusteita, visuaalinen suunnittelu, tuotteen suunnittelu. Runsaasti linkkejä.Vaatii kirjautumisen.
Asiasanat: suunnittelu käsityö (toiminta)

icon
> Oulaisten Instituutti: Ateria- ja ruokalistasuunnittelu
Sivuilla on ateria- ja ruokalistasuunnitteluun verkkokurssia varten laadittuja tehtäviä. Tehtävät muodostavat kurssin sisällön. Oppimateriaalina käytetään oppikirjoja ja muita saatavilla olevia lähteitä.
Asiasanat: suunnittelu ravitsemussuositukset ruokalistat ateriat virtuaalikoulu

icon
> www-sivujen suunnittelu, 1 OV
Tämä tietojenkäsittelun perustutkinnon osaopintojakso (1 ov) kuuluu kahden osaopintojakson muodostamaan opintojaksokokonaisuuteen (2 ov), joilla sekä opetellaan suunnittelemaan että toteutetaan (+julkaisemaan) www-sivut. Tämän osaopintojakson osuus koskee nimenomaan sisällön suunnittelua eli sitä, mitä asioita tulee huomioida www-sivuja suunniteltaessa, miten visuaalinen ilme sivustoille valitaan ja miten kertoa www-sivuilla myyvästi ja markkinointihenkisesti yrityksen ja/tai toimialan asioista. Kurssilla tehdään suunnitelma sivuston julkaisemiseksi.
Asiasanat: graafinen suunnittelu verkkosivustot julkaisujärjestelmät suunnittelu WWW-sivut virtuaalikoulu

icon
> Ympäristö, paikka ja tila
Kurssilla suoritetaan kaikille yhteinen arkkitehtuuritehtävä ja muotoilutehtävä, sekä viisi tehtävää kolmen osa-alueen tehtävävaihtoehdoista: rakennettu ympäristö, muotoilu ja ympäristötaide. Tehtävien toteutus yhdistää toisiinsa kokonaisuudeksi teoriatiedon ja käytännön työskentelyn. Kurssisuoritus koostetaan portfolioksi, joka koostuu kuvallisista tehtävistä ja esseistä sekä oppimispäiväkirjasta. Oppimispäiväkirjassa pohditaan tehtävän valinnan perusteita, omia ajatuksia työskentelystä.
Asiasanat: suunnittelu portfoliot kuvataide asunnot kuvataidekasvatus rakennusperintö muotoilu oppimispäiväkirjat arkkitehtuuri rakennettu ympäristö ympäristötaide arkkitehtuuri etäopetus lukio rakennukset taidekasvatus muotoilu taide

icon
> Koulupihat lähiliikuntapaikkoina
Koulupihat lähiliikuntapaikkoina -oppaan tavoitteena on vauhdittaa koulupihojen kehittämistä antamalla tietoa, ohjeita, toimintamalleja ja ideoita siihen lähiliikuntapaikkarakentamisen näkökulmasta. Oppaan sisällöt ovat kuitenkin pääosin sovellettavissa lähiliikuntapaikkarakentamiseen yleisemminkin sekä toisaalta myös koulupihojen liikuntaolosuhteiden kehittämiseen ilman lähiliikuntapaikkanäkökulmaa. Opas on tarkoitettu kaikille koulupihojen ja lähiliikuntapaikkojen kehittämisestä kiinnostuneille. Se muodostuu kahdesta osiosta: Ideaoppaasta ja Suunnitteluoppaasta. Ideaopas on pdf-muodossa, joten sen lukemiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelma.
Asiasanat: liikunta-alueet suunnittelu suunnittelu liikuntakasvatus

icon
> Verkkoaineistoja tuntien suunnitteluun
Sivuille on kerätty linkkejä, jotka soveltuvat hyvin psykologian opiskeluun ja joista opettaja saa apua oppituntien suunnitteluun. Linkit on ryhmitelty kursseittain.
Asiasanat: oppitunnit psykologia suunnittelu Internet psykologia opetusmenetelmä opetusmateriaalit lukio

icon
> Idelab-teollisen muotoilun laboratorio
Teollisen muotoilun opetuspaketti, joka ohjaa tutkimaan käyttöesineiden muotoilua ja suunnittelua sekä osallistumaan tuotteen suunnitteluprosessiin. Sopii myös ryhmätyöskentelyyn. Aineisto on käytettävissä Internetissä tai ladattavissa omalle tietokoneelle. Sisältää PDF-muotoisen käyttäjän oppaan.
Asiasanat: suunnittelu muotoilu taide teollinen muotoilu teollinen muotoilu muotoilu taide suunnittelu

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus