Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
icon
> Vinkit pyykinpesuun ja tietoa taustaksi
Kuinka pyykki pestään niin, että pesutulos on paras mahdollinen ja samalla huomioidaan ympäristö? Mitä pyykinpesun aikana oikeastaan tapahtuu? Miten pyykinpesu vaikuttaa ympäristöön?
Asiasanat: pesuaineet ympäristönsuojelu tekstiilit ympäristövaikutukset tekstiilihuolto pyykinpesu

icon
> Pyykinpesun tietopaketti
Kotitalouksien pyykinpesun internetpaketti, jossa annetaan ohjeita pyykinpesuun (pesuohjemerkinnät, pyykin lajittelu, koneen oikea täyttö, pesuaineen annostelu ja pesulämpötilan valinta) sekä kerrotaan pyykinpesuaineista ja pyykinpesun ympäristövaikutuksista. Sisältää myös PowerPoint-esitykset pyykinpesun kemiasta ja käytännön pyykinpesusta.
Asiasanat: pesuaineet tekstiilihuolto ympäristövaikutukset pyykinpesu ympäristönsuojelu tekstiilit

icon
> Harjat
Viivapiirroskuvia erilaisista siivous- ja vaatehuollon harjoista. Kuvat aukeavat klikkaamalla omaan ikkunaan, ja ne voidaan tallentaa omalle koneelle muokaamista varten.
Asiasanat: tekstiilihuolto työvälineet siivous siivousvälineet puhtaanapito työvälineet kotitalous harjat

icon
> Tekstiilipintojen puhdistin
Viivapiirroskuva tekstiilipintojen puhdistimesta
Asiasanat: puhtaanapito siivous tekstiilihuolto siivousvälineet työvälineet työvälineet

icon
> Pesula
Aineisto on tarkoitettu tekstiilihuollon oppimateriaaliksi sekä opettajan tukimateriaaliksi lähiopetuksessa että itsenäisen opiskelun tueksi. Se sopii erityisesti tekstiilihuoltajan tutkintotavoitteiseen opiskeluun. Aineistoon kuuluu kaksi oppimisaihiota, jotka käsittelevät laitospesulan koneita. Ensimmäisessä aihiossa annetaan perustiedot jatkuvatoimisen pesukoneen rakenteesta ja toiminnasta. Oppimisaihiota "Pesutapahtuma" voidaan käyttää myös muissa koulutuksissa havainnollistamaan pyykinpesukoneen toimintaa ja hoito-ohjemerkintöjen tulkintaa.
Asiasanat: pesukoneet pyykinpesu tekstiilihuolto ammatillinen koulutus hyvinvointi tekstiilit

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus