Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 27 kpl
1 2 3 | seuraava >>
icon
> Italia - Kieli ja kulttuuri
Blogissa on kaikenlaista italian kieleen ja Italian kulttuuriin liittyvää, nettilinkkejä, valokuvia, opiskelun apuvälineitä, opiskeluvinkkejä, käyttövinkkejä opettajille jne. Blogi on tarkoitettu kaikille italian opiskelijoille, italian opettajille, mutta myös kenelle tahansa kiinnostuneelle, joka on käynyt Italiassa, aikeissa matkustaa sinne, tai muuten vain viehtynyt Italiasta.
Asiasanat: italian kieli kulttuuri kielitiede Italia

icon
> Kulttuurit tutuksi -oppikirjaan liittyvä verkkomateriaali
Kulttuurit tutuksi -oppikirja on tarkoitettu nuorelle ja aikuiselle maahanmuuttajalle, joka on kiinnostunut suomalaisuudesta ja suomalaisesta kulttuurista. Kirja antaa opiskelijalle työkaluja, jotta hän kykenisi tunnistamaan oman ajattelunsa ja toimintansa kulttuurisidonnaisuuksia. Siten avautuu mahdollisuus ymmärtää suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa. Kirja sisältää paljon tekstinymmärtämiseen ja puhumisen harjoittamiseen liittyviä tehtäviä, joten se soveltuu myös suomen kielen opetuksen tukimateriaaliksi. Oppikirjan voi tilata esimerkiksi Opetushallituksen verkkokaupasta, osoitteesta www.oph.fi/verkkokauppa. Oppikirjaan liittyvä verkkomateriaali on tarkoitettu lähinnä opettajille ja muille maahanmuuttajien kouluttajille. Verkkomateriaali sisältää tutustumis- ja lämmittelyleikkejä, mielikuvaharjoituksia sekä muutamia muita toiminnallisia harjoituksia tehtävineen.
Asiasanat: maahanmuuttajat kulttuuri kulttuuri suomalainen

icon
> Flash Eurobarometer reports
Surveys and studies address major topics concerning European citizenship.
Asiasanat: puolustus ympäristö kulttuuri terveydenhuolto hyvinvointi

icon
> Älypään Eurooppa-trivia
Älypään Eurooppa-trivia sopii hupi- tai vakavampaankin käyttöön kaikille niille, jotka haluavat testata tietonsa Euroopasta.
Asiasanat: kulttuuri eurooppalaisuus EU-maat eurooppalaiset

icon
> Kieli, kirjallisuus ja identiteetti - Lukion äidinkieli ja kirjallisuus - Internetix
Internetixin lukion  äidinkielen ja kirjallisuuden verkkokurssi  (ÄI5) käsittelee kieltä, kirjallisuutta ja identiteettiä. Kurssi sisältää ohjeet opettajalle ja oppilaalle, oppimateriaalin sekä tehtävänannot.
Asiasanat: runot (kirjalliset tuotokset) kieli lyriikka kulttuuri suomen kieli sotakirjallisuus kirjallisuus äidinkieli identiteetti äidinkieli (oppiaineet)

icon
> Kulttuurin laajakaista
Kulttuurin laajakaista on opetus-, oppimis- ja opiskelumenetelmä, jossa laitosten historiasta ja nykypäivän toiminnasta koostuva aineisto tarjoaa oppimisympäristön ja aidon materiaalin kulttuuriperinnön sekä tiedonhallinnan opetukseen eri oppiaineissa. Hankkeen tarkoitus on tehdä tunnetuksi suomalaista kulttuuriperintöä, avata ovia ja herättää kiinnostusta taiteen, kulttuurin, tutkimuksen ja tiedon maailmaan, luoda käytäntöjä koulujen, oppilaitosten ja kulttuurilaitosten yhteistyölle, monipuolistaa oppimisympäristöjä ja –menetelmiä, tarjota mahdollisuuksia eheyttävään opetukseen ja tarjota elämyksellistä ja kokemuksellista oppimista. Aineisto tukee työskentelyä kolmessa vaiheessa : 1) Ennakoiva työ 2) Vierailut 3) Jatkotehtävät
Asiasanat: kulttuuriperintö NY161707 kulttuuri oppimisympäristö

icon
> Syksyn juhlia Kekri
Kekri – Syksyn juhlia, pyhiä ja kummajaisia: SKS:n kekrisivusto luo katseen tuhatvuotiseen syysjuhlaperinteeseen. Kulttuurihistorialliset taustoitukset ja kansanrunousarkiston tapainkuvaukset muodostavat runsaan ja riemukkaan paketin. Satoa ja vuoden vaihtumista juhlisti kekri jo ennen kristillistä pyhäinpäivää. Uusin tulokas kalentereissamme on halloween.
Asiasanat: perinne kulttuuri juhlat kekri

icon
> Vuotuisjuhlat: juhannus
Juhannus-tietopaketti: SKS:n tietopaketti kertoo, miksi ja miten juhannuksen aikaan on ollut tapana huvitella ja ennustaa tulevia.
Asiasanat: juhannus perinne juhlat kulttuuri

icon
> Vuotuisjuhlat: pääsiäinen
Pääsiäinen-tietopaketti: Suomen kijallusuuden seuran tietopaketti kertoo pääsiäiseen liittyvistä tavoista ja uskomuksista, niin vanhoista kuin uusistakin. Pääsiäisen lisäksi tietopakettiin on koottu kevätajan perinnetietoa laskiaisesta helluntaihin.
Asiasanat: pääsiäinen juhlat perinne kulttuuri

icon
> Vuotuisjuhlat: joulu
Joulu-tietopaketti: SKS:n tietopaketti kertoo jouluun liittyvistä perinteistä. Arkistonäytteiden lisäksi pakettiin on koottu kalenteritietoa kekristä nuuttiin.
Asiasanat: juhlat perinne joulu kulttuuri

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus