Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 33 kpl
1 2 3 4 | seuraava >>
icon
> Käsityöohjeita
Oppimateriaaleja ja virikkeitä kokeneelta www-julkaisijalta ja TVT-soveltajalta.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt

icon
> Paulanauha
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille suunnittelun tueksi tehty verkkopaja kulttuurikasvatuksen integrointiin käsityön opetuksessa. Sopii myös oppilaiden kanssa käytettäväksi ideointivaiheessa. Materiaalin sisältöteemat ovat: Mikä on paulanauha, pirtanauha, oppilaiden suunnitelmia ja kuvia valmiista nauhoista.
Asiasanat: käsityöt käsityöohjeet käsityönopettajat käsityökasvatus käsityö (toiminta) kudonta käsityöala

icon
> Niminauha
Peruskoulun oppilaille tehty opas kudotun niminauhan tekemiseen. Oppitunnin osana käytettävässä materiaalissa kuvataan tarvikkeet ja ohjeet.
Asiasanat: kudonta käsityökasvatus käsityöt käsityöala käsityö (toiminta) käsityöohjeet

icon
> Kudotun kankaan sidos
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas kudotun kankaan sidoksista. Oppitunnin osaksi soveltuvan materiaalin sisältöteemat ovat: Perussidokset, johdetut sidokset, peruskäsitteet ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Opas sisältää sekä kuvat että ohjeet sidosten tekemiseen.
Asiasanat: käsityöt kudonta käsityökasvatus käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityöala

icon
> Kudottu kuva hamahelmistä
Hamahelmistä voi kutoa kiinnostavan mosaiikkipintaisen muotokuvan. Työn aloittamiseksi tarvitaan vain kuva, tietokone, jossa on jokin kuvankäsittelyohjelma. Mosaiikkikudoksesta tulee levy, kun työn silittää, myös kolmiulotteisen työn tekeminen on mahdollista tällä tekniikalla. Peruskoulun oppilaille tehty opas miten hamahelmistä voi tehdä kudontun kuvan. Pieni oppitunnin osaksi tehty materiaali sisältää teemat: Tarvikkeet, työkalut, mallikuvan valmistaminen, kuvan kutominen, kuvan silittäminen.
Asiasanat: kudonta käsityöohjeet käsityökasvatus käsityö (toiminta) käsityöt käsityöala

icon
> Kudotaan pöytäkangaspuilla
Sivuston tarkoituksena on tarjota peruskoulun oppilaille sopivaa oppimateriaalia pöytäkangaspuilla kutomisesta. Sivuston kohderyhmänä ovat siis lähinnä peruskoulun 5. -9. luokkien oppilaat, mutta materiaalia voi käyttää muussakin opetuksessa, jossa opettaja pitää materiaalia sopivana. Sivustoa on ajateltu käytettäväksi erityisesti tilanteissa, joissa oppilas tekee työtä melko itsenäisesti, mutta työskentelyn tukena on myös opettaja. Materiaalin sisältökokonaisuudet ovat: Mitä kudonta on, pöytäkangaspuut, kudontatyön suunnittelu, loimen laittaminen pöytäkangaspuihin, kutominen, kuvia ja vinkkejä.
Asiasanat: käsityöohjeet käsityöt käsityöala käsityö (toiminta) käsityökasvatus kudonta

icon
> Konekirjontaa vapaasti ohjaten
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille ja oppilaille sekä ammatilliseen koulutukseen soveltuma materiaali konekirjonnasta. Oppitunnin osaksi soveltuva materiaa sisältää kuvat ja työohjeet. Materiaalin sisältökokonaisuudet ovat: vapaa konekirjonta, vapaa konekirjonta katoaville materiaaleille (silittämällä hajoava TERMO-kirjokangas) ja vapaa konekirjonta katoaville materiaaleille (veteen liukuneva solvy- tai avalon kirjontakalvo).
Asiasanat: käsityöohjeet käsityönopettajat käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöt käsityöala

icon
> Kirjontaa ompelukoneella
Materiaali on peruskoulun käsityöopettajille ja oppilaille tehty opas, jossa on ideoita ja neuvoja ompelukoneella kirjomisesta (suora, siksak, parsinta, tilkkumaalaus), linkkejä kirjontaa käsitteleville www-sivuille ja ideakuvia suunnittelua varten. Sivuilta löytyy myös valmiiden kirjontatöiden aarreaitta iloksi ja innoitukseksi.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt käsityöala käsityöohjeet kirjonta käsityökasvatus käsityönopettajat

icon
> Nimilappu käsin tai koneella kirjoen
Peruskoulun oppilaille tehty opas nimilapun tekemiseen käsin tai koneella kirjoen oppitunnilla. Materiaali sisältää teemat: suunnittelu, valmistaminen käsin kirjoen, valmistaminen koneella kirjoen. Oppaassa on kuvat ja ohjeet prosessin ei vaiheista.
Asiasanat: käsityöt käsityöala käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityönopettajat käsityöohjeet kirjonta

icon
> Vapaalankavanutus
Peruskoulun 7.-9. lk oppitunnin osaksi tehty opas vapaalankavanutuksen tekemiseen. Materiaali sisältää kuvaesimerkkejä eri työvaiheista.
Asiasanat: huovutus käsityönopettajat käsityöohjeet käsityökasvatus käsityöala käsityö (toiminta) käsityöt

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus