Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
icon
> Museo - Finna
Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla. Museoiden Finnasta löydät kuvia ja esineitä mm. Suomen merimuseosta, Suomen rautatiemuseosta, Suomen kansallismuseosta, Suomen metsästysmuseosta ja Ateneumin taidemuseosta.
Asiasanat: esineet kuvat museot

icon
> Finna
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla. Tietoa tarvitseville ja elämyksiä etsiville Finna on tiedonhakupalvelu, joka kokoaa yhteen aineistoja arkistoista, kirjastoista ja museoista. Sisältö täydentyy jatkuvasti uusilla aineistoilla. Palvelun kautta pääset selaamaan ja lukemaan myös satoja tuhansia sähköisiä aineistoja.
Asiasanat: museot taideteokset arkistot kirjat ääni karttakokoelmat nuottijulkaisut tietokannat kuvat esineet lehdet

icon
> Naturhistorisches Museum Wien - Naturhistorisches Museum
Wienin luonnontieteellinen museo, myös englannin kielellä. Aineistoa päiväkotilapsille ja koululaisille.
Asiasanat: museot kävelykierrokset museokasvatus taidekasvatus luonnontieteiden opetus

icon
> Museopeda
Näiltä sivuilta löydät temaattisia opetuspaketteja. Ne on laadittu Opetushallituksen avustuksen tai Museoviraston innovatiivisen avustuksen myötä. Hankkeissa on tehty yhteistyötä eri koulujen kanssa. Sivuille on koottu tietoa ja tehtäviä, joita voi poimia omaan käyttöön. Voit koota esimerkiksi tietyn teeman tehtäviä omaksi monisteeksi oppilaille mukaan museokäynnille. Tehtäviä voi myös tehdä suoraan verkossa joko ennen museokäyntiä tai sen jälkeen. Osa opetussivuista liittyy Pohjois-Karjalan museon perusnäyttelyihin Carelicumissa: •Karjalan koko kuva syventää tutustumista toisen kerroksen pysyvään näyttelyyn •Maakunnan esihistoriaa liittyy Muinaisilla poluilla -oppimisympäristöön ensimmäisessä kerroksessa •Arssan reppu tarjoaa esimerkkejä draamallisesta työskentelystä museossa Osa sivuista vie museon ulkopuolelle: näissä museon esineistöä ja arkistotietoja ja kuvia on käytetty taustatietona. Voit poimia taustatietoja ja tehtäväideoita ulkoiluretkeä varten. Koululaiset voivat jatkaa tutkimuksia edelleen ja tuoda esiin uusia puolia tämän päivän kaupungista. •Kulttuuriympäristö osaksi matematiikan opetusta ja Muuttuva ja laajeneva Joensuu -sivuilla tarkastellaan rakennettua ympäristöä etenkin kaupungissa •Joen suusta Joensuuksi -sivut esittelevät kaupungin historiaa ja kehitystä, paikkoja ja elinkeinoja oppilaiden omien tutkimusten mukaan Uskonnot kohtaavat -sivuilla puolestaan yhdistyy Joensuun taidemuseon ja Pohjois-Karjalan museon uskonnollisen taiteen ja esineistön historiallinen anti.
Asiasanat: NY152658 pedagogiikka museot

icon
> Musti, museo-opas
Tunnuslauseensa mukaisesti Tampereen taidemuseon Musti-museo-opas on Aina palveluksessanne. Tutkiva taidenoutaja löytää erilaisia kurkistuskulmia taidemuseon näyttelyihin. Ne on tarkoitettu kaikenikäisille, mutta erityisesti Musti pitää mielessään koululaisten, opiskelijoiden ja opettajien tarpeet. Musti-aineiston avulla voi valmistella näyttelyssä käyntiä tai muistella sitä. Mukana on myös tehtäväehdotuksia.
Asiasanat: tamperelaiset museopedagogiikka lapset (ikäryhmät) museot

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus