Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
icon
> Toisella katsomalla - maahanmuuttajista maahan muuttajiin
Kirjan kohderyhmänä ovat lukio- ja ammattikouluikäiset nuoret. Kouluopetuksen lisäksi kirja soveltuu nuoriso- ja kasvatustyötä tekeville ja se tarjoaa tutustumismatkan myös muille aiheesta kiinnostuneille. Kirja sisältää haastatteluihin pohjautuvia elämäntarinoita, haastateltavien lähtömaista kertovia tietoruutuja sekä maahanmuuttoon liittyviä artikkeleita. Kirjan viimeisessä osassa on harjoituksia, joiden avulla aihetta voi työstää.
Asiasanat: maahanmuuttajat tarinat maahanmuutto

icon
> Saaristoa käsittelevä opetuskokonaisuus
Loisto on kouluille suunattu, saaristotietoa sisältävä viihteellinen ja interaktiivinen opetuskokonaisuus. Virtuaalinen luokkaretki varsinaissuomalaiseen suomenkieliseen saaristoon. Sivusto sisältää tietoa saariston luonnosta, historiasta, perinteestä ja nykypäivästä. Pääpaino on Askaisten. Kustavin, Merimaskun, Rymättylän, Taivassalon ja Velkuan kunnissa. "Seikkailu saaristossa" johdattaa kävijän neljälle interaktiiviselle koululaispolulle, jotka on suunniteltu ja toteutettu ensisijaisesti koululaisten ja opettajien apuvälineeksi. "Tietopankki" sisältää artikkeleita ja linkkejä isompien koululaisten ja aikuisten käyttöön.
Asiasanat: luonto ravintoketjut sadut linnut saaristot kalastus (alkutuotanto) majakat saaristolaiset merimerkit linnusto tarinat vesien saastuminen -- meret kieli

icon
> Värikästä varjoteatteria
Pieni vinkki varjoteatterin käytöstä piirtoheittimen avulla eri oppituntien apuna. Välineistön ei tarvitse olla monimutkainen tarinallisuuden aikaansaamiseksi.
Asiasanat: kuvaamataito varjot varjoteatteri narratiivisuus tarinat

icon
> Mediakasvatus Metka | Metkula-tarinakerronnan työkalu
Lasten omassa tarinastudio Metkulassa voi luoda omia tarinoita valmiiden äänien ja kuvien avulla.Metkula on tarinatyökalu. Metkulassa voi piirtää myös itse kuvia ja tehdä animaatioita. Wilma ja Welmu johdattelevat Metkulan pariin. Metkula on osa opetusministeriön Mediamuffinssi-hanketta.
Asiasanat: NY155091 animaatio kuvat verkkopalvelut tarinat piirtäminen (taide) elokuvataide

icon
> Tarinanetti - oppimateriaalin etusivu
Opas opettajille ja kouluttajille draamaan perustuvien opetusmenetelmien käyttöön eri oppilaitoksissa ja luokkatasoilla. Aineisto sisältää ohjeita draamamenetelmän käyttämiseen, esimerkkejä ja valmiita harjoituksia. Kontekstina käytetään erityisesti terveyskasvatusta.
Asiasanat: teemat (kerronta) draamapedagogiikka keskustelu opetustilanne terveystieteet seurustelu tarinat tekniikka (menetelmät) tunteet ilmaisukasvatus kiusaaminen päihteet suvaitsevaisuus seksuaalikasvatus terveystieto (oppiaineet) opetusmenetelmät draama peruskoulu terveyskasvatus tunne-elämän kehitys terveysoppi tarina lukio

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus