Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
icon
> Punotut kahvikassit
Peruskoulun oppilaille tehty opas punotun kahvikassin tekemisen tueksi. Materiaali sisältää kuvat ja ohjeet, joita voi käyttää oppitunnin osana. Materiaalissa on myös ideakuvia erilaisista kassimalleista.
Asiasanat: käsityöperinne punontatyöt käsityöala käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöt käsityöohjeet

icon
> Pirtanauha
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas pirtanauhan tekemiseen. Materiaalin sisältöteemat ovat: historia, tekniikat, välineet, suunnittelu ja ohje. Materiaalia voi käyttää oppitunnin osana työskentelyvaiheiden tukena.
Asiasanat: käsityöala käsityöperinne kudonta käsityöt käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityökasvatus

icon
> Oman suvun tekstiilit - Lepolan kotimuseo
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille ja oppilaille suunnattu esitys, jonka tarkoituksena on toimia perusasteen käsityön opetuksessa kulttuurikasvatuksen integroinnin apuvälineenä. Materiaalin sisältöteemat ovat: vuodetekstiilit, keittiötekstiilit, pukeutuminen, sisustustekstiilit, huonekalut ja työvälineet ja linkkejä museoiden sivuille. Materiaali sopii opettajan suunnittelun tueksi ja oppiaille oppitunnin osana käytettäväksi.
Asiasanat: käsityöala käsityöt käsityöperinne kudonta käsityöohjeet käsityökasvatus käsityö (toiminta)

icon
> Juuremme - testi
Juuremme -testissä tutustutaan käsityön vanhoihin työvälineisiin ja -tapoihin. Yksi esitetyistä vaihtoehdoista on aina oikea ja muut ovat enemmän tai vähemmän keksittyjä. Oikean vaihtoehdon klikkaaminen avaa lisätietoa aiheesta. Oman osaamisen arviointia tukeva testi sopii sekä peruskoulun että ammatillisen oppilaitoksen oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityökasvatus arviointi testit käsityöala käsityöperinne

icon
> Sisustusprojekti
Peruskoulun 7.lk käsityöopettajille tunti-/ opintokokonaisuuden (20h) suunnittelun tueksi tehty esimerkikki sisustusprojektista, jossa hyödynnetään tieto- ja viestintätekniikkaa.
Asiasanat: käsityöperinne tietotekniikka käsityökasvatus käsityönopettajat historia käsityöala käsityö (toiminta) käsityöohjeet käsityöt

icon
> Oppimateriaalia ja virikkeitä jugend-aiheeseen
Virikemateriaaleja peruskoulun peruskoulun opettajalle Jugend -tyylin tuntemiseksi. Oppitunnun osaksi tarkoitetussa materiaalissa on esimerkkejä tyylittelystä, eläinaiheista, fontteja ja kirjasinlajeja. Muita aiheita ovat ihmiset, satuolennot, maisemat, fantasiakuviot, liekit, viivarytmit ja ornamentit. Materiaalin on koonnut Pirjo Sinervo.
Asiasanat: käsityönopettajat käsityöperinne käsityöohjeet

icon
> Tietoa ja esimerkkejä ornamenteista
Peruskoulun käsityöopettajille suunnattu opas, jossa tietoa ja esimerkkejä ornamenteista, kansanoamstein ryijyjen kuvioaiheita, meander-ja jugend kuvioita, ornamentti neulatyynyssä sekä ornamentiikka ja koristekuviot tekstiilisuunnittelussa ja ornamentit AMMeessa.Suppea monikäyttöinen materiaali.
Asiasanat: käsityöperinne käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityöt

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus