Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
icon
> Pirtanauha
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas pirtanauhan tekemiseen. Materiaalin sisältöteemat ovat: historia, tekniikat, välineet, suunnittelu ja ohje. Materiaalia voi käyttää oppitunnin osana työskentelyvaiheiden tukena.
Asiasanat: käsityöala käsityöt käsityöohjeet käsityökasvatus käsityö (toiminta) kudonta käsityöperinne

icon
> Oman suvun tekstiilit - Lepolan kotimuseo
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille ja oppilaille suunnattu esitys, jonka tarkoituksena on toimia perusasteen käsityön opetuksessa kulttuurikasvatuksen integroinnin apuvälineenä. Materiaalin sisältöteemat ovat: vuodetekstiilit, keittiötekstiilit, pukeutuminen, sisustustekstiilit, huonekalut ja työvälineet ja linkkejä museoiden sivuille. Materiaali sopii opettajan suunnittelun tueksi ja oppiaille oppitunnin osana käytettäväksi.
Asiasanat: käsityöala käsityöt käsityöperinne kudonta käsityö (toiminta) käsityöohjeet käsityökasvatus

icon
> Juuremme - testi
Juuremme -testissä tutustutaan käsityön vanhoihin työvälineisiin ja -tapoihin. Yksi esitetyistä vaihtoehdoista on aina oikea ja muut ovat enemmän tai vähemmän keksittyjä. Oikean vaihtoehdon klikkaaminen avaa lisätietoa aiheesta. Oman osaamisen arviointia tukeva testi sopii sekä peruskoulun että ammatillisen oppilaitoksen oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityökasvatus testit arviointi käsityöala käsityöperinne

icon
> Tietoa ja esimerkkejä ornamenteista
Peruskoulun käsityöopettajille suunnattu opas, jossa tietoa ja esimerkkejä ornamenteista, kansanoamstein ryijyjen kuvioaiheita, meander-ja jugend kuvioita, ornamentti neulatyynyssä sekä ornamentiikka ja koristekuviot tekstiilisuunnittelussa ja ornamentit AMMeessa.Suppea monikäyttöinen materiaali.
Asiasanat: käsityöperinne käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityöt

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus