Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 10 kpl
icon
> Koulumarjahanke - Arktiset Aromit
Koulumarjahanke 2009-2010 on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman rahoittama valtakunnallinen, kouluikäisille suunnattu kampanja. Tavoitteena on lisätä lasten ja aikuisten kiinnostusta jokamiehenoikeuksien tarjoamiin marjastus-mahdollisuuksiin ja marjojen hyödyntämiseen kouluissa sekä edistää terveellisiä ruokatottumuksia ja terveellisten välipalojen käyttöä. Tämän lisäksi tuetaan muita yhteiskunnallisia toimenpiteitä lasten ruokailutottumusten kehittämisessä ja jokamiehenoikeuksien tunnettuuden lisäämisessä.
Asiasanat: luonnontuotteet ruokatottumukset marjanpoiminta jokamiehenoikeudet marjat luonnonmarjat luonnonvarat ruoka

icon
> Käsitteitä ja määrittelyä | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään kestävään kehityksen käsitteisiin ja määrittelyihin. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: ympäristöongelmat lähiruoka ekotehokkuus kestävä kehitys luonnonvarat jokamiehenoikeudet ihmiskunta maantiede ympäristö luonto bruttokansantuote

icon
> Metsän käyttö ja omistaminen | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään suomen metsien käyttöön ja omistamiseen. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: käyttö monimuotoisuus omistus metsät puulajit maantiede puu (luonnonmateriaalit) jokamiehenoikeudet luonnonvarat uusiutuvat luonnonvarat luonto

icon
> Ihmisoikeudet ja oikeudenmukaisuus | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa aiheena on ihmisoikeudet ja oikeudenmukaisuus. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion filosofian opetukseen.
Asiasanat: tietotekniikka kestävä kehitys ihmisoikeudet nälänhätä kehitysvammaiset dysleksia jokamiehenoikeudet media

icon
> Kulttuuri, etiikka ja hyvä elämä | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapakettikokonaisuudessa tutustutaan kulttuuriin, etiikkaan ja hyvään elämään. Materiaali on tarkoitettu yläkoulun elämänkatsomukstiedon opetukseen. Materiaali sisältää 18 videota, 2 äänitettä ja neljä tehtävää.
Asiasanat: yrittäjyys ihmisoikeusjärjestöt ihmisoikeudet reilu kauppa kestävä kehitys saamelaiset perhe (ilmiöt) ekologinen jalanjälki ekotehokkuus nälänhätä alkuperäiskansat ihmisoikeusloukkaukset jokamiehenoikeudet

icon
> Elämänkatsomustieto | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti alakoulun elämänkatsomustiedon opetukseen, jonka aiheena on elämäkatsomustieto. Materiaali sisältää 22 videota ja opettajan oppaan.
Asiasanat: ihmisoikeusjärjestöt saamelaisuus maapallo lapset -- oikeudet NY154959 globalisaatio lapsen asema lapset (ikäryhmät) jokamiehenoikeudet islam ihmisoikeudet filosofia

icon
> Yhteinen ympäristö | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on yhteinen ympäristö. Materiaali sisältää 29 videota.
Asiasanat: kierrätys jokamiehenoikeudet lähiruoka lihantuotanto luonnonvarat metsästys luonnonpuistot vesiensuojelu kestävä kehitys ekotehokkuus kansallispuistot

icon
> Metsät | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on metsät. Materiaali sisältää 7 videota ja kymmenen tehtävää.
Asiasanat: metsäpalot kansallispuistot luonnonpuistot metsät kestävä kehitys jokamiehenoikeudet riistanhoitajat

icon
> Luonnon monimuotoisuus | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti alakoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on luonnon monimuotoisuus. Materiaali sisältää viisi videota ja kaksi tehtävää.
Asiasanat: metsät linnut -- muutto jokamiehenoikeudet kompassit kartat

icon
> Erilaisia elinympäristöjä > Metsät
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti alakoulun biologian opetukseen aiheena metsä. Materiaali sisältää kahdeksan videota ja seitsemän tehtävää.
Asiasanat: riistanhoito puulajit jokamiehenoikeudet metsäpalot

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus