Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
icon
> HSY - Opettajille
Sivuille on koottu tietoa oppilaitosten ja päiväkotien jätehuollosta ja kestävästä kulutuksesta. Tutustu käytännönläheisiin vinkkeihin opettajalle ja kiinteistön jätehuollon järjestäjälle. Näiden avulla tiedotat helposti ja sisällytät aiheen opetukseen. Sivustolla on myös opetusmateriaalia.
Asiasanat: jätehuolto kestävä kehitys kierrätys jätteet jätteiden hyötykäyttö jätteiden käsittely kierrätyskeskukset kestävä kulutus

icon
> Harkitut vaatteet
kuluttajataitojen kehittäminen ekonomian opetuksessa, tekstiilityössä ja muissakin oppiaineissa: rahankäytön hallinta, ympäristötietoisuuden lisääminen, itsenäisiin valintoihin kannustaminen OSIOT: oman vaatekaapin inventaario, Oman vaatekaapin pohjalta ryhmän vaatekaappi Kalliit vaatteet – edulliset vaatteet? Miten vaatteita voi uusiokäyttää ja kierrättää? vaatehankintabudjetti koko vuodeksi, sanaristikko
Asiasanat: kierrätys vaatteet tekstiilityö (oppiaineet) rahankäyttö talousarviot budjetointi kuluttajat sanaristikot ympäristötietoisuus

icon
> Kestävä elämäntapa | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään kestävään kehitykseen elämäntapojen ja kultuuriperinnön näkökulmasta. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: lihantuotanto ruoka energia oikeudenmukaisuus vastuu kulttuuriperintö globalisaatio NY156733 tasa-arvo nälkä kierrätys

icon
> Teollisuus ja energia | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään suomen teollisuuteen, energiantuotantoon ja kestävään kehitykseen. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: energia NY161737 ympäristö luonnonvarat maantiede kestävä kehitys teollisuus kierrätys talous energiankulutus (energiateknologia)

icon
> Ympäristöpolitiikka | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa aiheena on ympäristöpolitiikka. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion filosofian opetukseen.
Asiasanat: kaavoitus verkkokalastus kierrätys ekotehokkuus luonnonvarat Natura 2000 NY151207 lähiruoka ympäristöfilosofia ympäristöaktivismi saimaannorppa bruttokansantuote kestävä kehitys ympäristöpolitiikka ekologinen jalanjälki

icon
> Yhteinen ympäristö | Opettaja.tv | yle.fi - yläkoulu
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään elinympäristööön luonnonvarojen ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Materiaali sisältää 12 videota kokonaisuuteen liittyen. Teemakokonaisuus on tarkoitettu yläkoulun maantiedon oppitunneille.
Asiasanat: nälkä maantieto luonnonvarat jätteet jätevesi kestävä kehitys ympäristö kasvihuoneilmiö kierrätys

icon
> Kestävä kuluttaminen | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on kestävä kuluttaminen. Materiaali sisältää 15 videota ja kolme audiota.
Asiasanat: kestävä kehitys roskaaminen kierrätys NY156733 NY152708 rakennusaineet jätteiden hyötykäyttö NY164115 NY151207 energiankulutus (energiateknologia) NY161699

icon
> Jätehuollon perusteet 2 ov
Jätehuollon perusteet kurssi on tietolähde jätelainsäädäntöön, jätteiden hyödyntämiseen, konpostointiin, jätteiden keräilyyn ja ongelmajätehuoltoon.
Asiasanat: ongelmajätteet jätteiden hyötykäyttö kompostointi jätehuolto jätteiden käsittely kierrätys virtuaalikoulu

icon
> Honoloko - The environmental game
Lautapeli varhaisnuorille. Vastaa kysymyksiin ympäristökäyttäytymisestäsi. Valitse kieleksi suomi tai joku muu.
Asiasanat: kierrätys ympäristö energiansäästö

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus