Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
icon
> Lukion kemia/Opetuksen tueksi/Hyönteisten kemiaa
Hyönteisten kemiaa -opetussivusto on yksinkertainen sivusto, jossa tietoa omaksutaan internetsivujen ja käsitekarttojen avulla: oppiminen tapahtuu käsitekartoilla, joiden tietoa voidaan syventää tekstisivustojen avulla. Sivustoon liittyy kaksi tehtävää, jotka molemmat sisältävät sekä kokeellisuutta että mallinnusta. Tulostettavia dokumentteja. Sivusto on ensisijaisesti tarkotettu lukion opettajille, joille sivustot toimivat teoriapakettina ja ideapankkina, josta voi ottaa elementtejä esimerkiksi vaikka isomerian tai orgaanisten yhdisteryhmien opetukseen. Sivusto sopii myös lukiolaisille.
Asiasanat: miellekartat hyönteiset mallintaminen empiirinen tutkimus kemia

icon
> Geopiste – Maantieteen opetuksen resurssikeskus/Opetusideoita
Maantieteen opetuksen vinkkejä: pelejä ja tehtäviä, kuten Karttatulkintatehtävä (lukiolaisille, perustuu Helsingin yliopiston vuoden 2007 pääsykoekysymykseen), Maantieteellinen media-analyysi elokuvasta, Sanomalehden maailmankuvan analysointi, Oman mielikuvakartan analysointi. Opettajalle ja oppilaille.
Asiasanat: medialukutaito miellekartat elokuvataide maantiede kartat lehdistökirjoittelu sanomalehdet

icon
> Opiskelumenetelmiä
Esittelee erilaisia aktiivisen opiskelun menetelmiä, jotka soveltuvat psykologian ja muiden reaaliaineiden opiskeluun. Sisältää ohjeita ylioppilaskirjoitusten psykologian reaalikysymyksiin vastaamisesta.
Asiasanat: opiskelutekniikka harjoittelu (taidon) reaaliaineet oppimispäiväkirjat blogit tiivistelmät opiskelumotivaatio portfoliot opiskelu miellekartat asiantuntijat media psykologia opiskelutaito etäopetus opetussuunnitelma psykologia opetusmateriaalit opetusmenetelmä lukio opinto-ohjaus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus