Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 12 kpl
1 2 | seuraava >>
icon
> Geos / WSOYpro
GEOS-sarjan avulla maantieteen oppiminen ja opettaminen on helppoa. Työhuoneessa on käyttäjille sähköiset opettajan materiaalit ja tehtävävihkojen aineistot. Opiskelijoille voi avata Avaimella verkkotehtäviä. Voit täydentää materiaalivalikoimaasi tilaamalla Työhuoneeseen eGEOS 1 - 2 Kurssilisenssin. Se sisältää opettajan esitysmateriaalin.
Asiasanat: maantiede Aluemaantiede,

icon
> Luonnon riskit | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa tutustutaan luonnon riskeihin ja luonnonilmiöihin. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: maanjäristykset (fysikaaliset ilmiöt) riskit tulivuoret lumivyöryt (luonnononnettomuudet) hirmumyrskyt myrskyt (luonnononnettomuudet) luonto maantiede

icon
> Ravinnontuotanto | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään kestävään kehitykseen ravinnontuotannon ja -saatavuuden näkökulmasta. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: kotimaiset tuotteet tuotanto kestävä kehitys ruoka kuluttajat maapallo maantiede lihantuotanto viljely (viljelykasvien viljely) ravinto lähiruoka

icon
> Muuttuvat pinnanmuodot | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään maapallon pinnanmuotoihin, maanpinnan muutoksiin sekä luonnonilmiöihin. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: tulivuoret maisema lumivyöryt (luonnononnettomuudet) maanjäristykset planeetat maapallo maantiede jääkaudet

icon
> Ilma ja vesi | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa perehdytään maapallon elämän perusehtoihin, ilmaan ja veteen. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyvä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion maantiedon oppitunneille.
Asiasanat: revontulet lämpötila (fyysiset ominaisuudet) maapallo planeetat maantiede ilmakehä hirmumyrskyt ilma vesi

icon
> Geopiste – Maantieteen opetuksen resurssikeskus/Opetusideoita
Maantieteen opetuksen vinkkejä: pelejä ja tehtäviä, kuten Karttatulkintatehtävä (lukiolaisille, perustuu Helsingin yliopiston vuoden 2007 pääsykoekysymykseen), Maantieteellinen media-analyysi elokuvasta, Sanomalehden maailmankuvan analysointi, Oman mielikuvakartan analysointi. Opettajalle ja oppilaille.
Asiasanat: miellekartat medialukutaito elokuvataide maantiede kartat lehdistökirjoittelu sanomalehdet

icon
> Ilmansuunnat (perunakellari)
Maantieteen / Ympäristötiedon harjoitustehtävä,jossa tavoitteena on tunnistaa ja nimetä pääilmansuunnat ja väli-ilmansuunnat. Tehtävän voi tarkistaa itse. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: kartat maantiede ilmansuunnat

icon
> Suomen läänit
Maantieteen / Ympäristötiedon harjoitustehtävä, jossa tavoitteena on tunnistaa ja yhdistää Suomen läänit kartalta oikeaan kohtaan. Kartta-nimistö yhdistelytehtävä. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: maantiede kartografia läänit

icon
> Kaupunkeja
Venäläisiä kaupunkeja koskeva monivalintamuotoinen tietokilpailu, jossa valitaan valikosta oikea kaupunki kuhunkin kysymykseen.
Asiasanat: venäjän kieli maantiede tietokilpailut kaupungit (hallintoalueet) venäjän kieli kaupunki Venäjä

icon
> Aluetutkimus
Kurssi, jonka aikana on tavoitteena tehdä valitusta alueesta suppea maantieteellinen aluekuvaus, ja hyödyntää sen työstämisessä aiemmilla maantieteen kursseilla opittuja asioita. Toisena kurssin tavoitteena on tutustua paikkatietojärjestelmiin (GIS) sekä karttojen käyttöön maantieteessä. Paikkatieto-ohjelmalla tuotettuja karttoja on tarkoitus hyödyntää, jos mahdollista, aluekuvauksen osina.
Asiasanat: maantiede kartat aluetutkimus paikkatietojärjestelmät alueet aluemaantiede karttaoppi lukio ympäristö maantiede etäopetus luonnontieteiden opetus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus