Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 17 kpl
1 2 | seuraava >>
icon
> Nanoteknologia | PlayDecide pelipaketti (pdf)
Nanoteknologian hyödyt ja haitat tuodaan esille simulaatiopelin avulla, jossa pohditaan nanoteknologian tieteellisiä sekä eettisiä piirteitä.
Asiasanat: luonnontieteelliset ilmiöt fysiikka atomit kemia luonnontieteet nanotekniikka

icon
> Luonnontieteiden opetustilat, työturvallisuus ja välineet
Hyvin suunniteltu oppimisympäristö mahdollistaa oppilaan syvällisen ja monipuolisen ymmärryksen oppimisen kohteena olevista ilmiöistä. Tutkivaan ja kokeelliseen työskentelyyn tarvitaan sopivat opetustilat, tutkimus- ja laboratoriovälineitä sekä mahdollisuus hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa. Luonnontieteiden opetus voi tapahtua koulussa tai koulun ulkopuolisessa oppimisympäristössä. Tämä opas antaa suosituksia luonnontieteiden opetuksen opetustiloista, kalusteista ja välineistä sekä vinkkejä uuden teknologian hyödyntämisestä opetuksessa. Lisäksi opas sisältää määräykset ja ohjeet työturvallisuudesta. Esitetyt ehdotukset on laadittu perusopetuksen ja lukiokoulutuksen tarpeita varten.
Asiasanat: opetusvälineet oppimisympäristö laboratoriovälineet kalusteet tutkimusvälineet opetustilat käsikirjat luonnontieteet opas

icon
> Ympäristö- ja luonnontieto: oppilaiden tekemiä töitä
Oppilaiden tekemimiä ja itse videoimia kokeita, aiheena ihminen, sää ja luonto.
Asiasanat: video ihminen luonnontieteet luonto sää ympäristö

icon
> Luonnon rakenteet | Opettaja.tv | yle.fi - alakoulu
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee ja tutkii painovoimaa, kitkaa, ilman- ja vedenvastusta, liikkumista ja liikennettä, Maan ja Kuun liikkeitä, aurinkokunnan rakentetta ja tähtitaivasta. Materiaali sisältää 9 videota ja 2 tehtävää aiheeseen liittyen. Teemakokonaisuus on tarkoitettu alakoulun kemian oppitunneille.
Asiasanat: aurinkokunnat kitka luonnontieteet luonto kemia gravitaatio

icon
> Teknologiateollisuus ry:n materiaalia kouluille
Kahdenksan pdf-tiedostoa, joissa runsaasti esimerkkejä matemaattisluonnontieteellisten aineiden opiskelusta ja erilaisista toteutusvaihtoehdoista, esim. osana yritysyhteistyökumppanuutta.Osassa materiaalia tarkka tuntisuunnitelma.
Asiasanat: luonnontieteet tekniikka (tieteet)

icon
> Hoksaa - verkkolehti. Lue, värkkää ja visaile!
Hoksaa on ilmainen verkkolehti, joka kutsuu lukijansa mukaan tutkimaan, kokeilemaan, kyselemään ja ihmettelemään. Materiaali käy osittain myös alaluokkien fysiikka-kemian opetukseen, esim. Aikakone tutustuttaa tieteijöihin ja keksijöihin, Työpajassa voi itse kokeilla ja tutkia esimrkiksi animaatiokuvausta, Laboratoriossa juttuja luonnontieteistä ja tekniikasta. Toimitus -osiossa vinkkejä verkkosivujen rakentamiseen.
Asiasanat: luonnontieteet verkkolehdet

icon
> Nuorten luonnontiedeverkkolehti
Nuorten luonnontieteellinen verkkolehti (Helsingin yliopisto). Teemoja: Elämä & eliöt, Meillä & muualla, Tähdet & avaruus, Tekniikka & keksinnöt, Tutkimus & tutkijat. Oppilaille ja opettajille fysiikan ja kemian opiskelun rikastamiseksi.
Asiasanat: kemia luonnontieteet verkkolehdet

icon
> Geopiste – Maantieteen opetuksen resurssikeskus/Valokuvapankki
Geopisteeseen on koottu parhaita paloja professori Toive Aartolahden mittavasta opetusdiojen kokoelmasta. Niissä käsitellään pääosin pinnanmuotoja ja luonnonmaantieteellisiä ilmiöitä. Kuvat on tarkoitettu vain opetuskäyttöön. Kuvien tekijänoikeus säilyy kuvaajalla, vaikka kuvia pääseekin käyttämään www-sivujen kautta.Opettajalle.
Asiasanat: valokuvat luonnontieteet maantiede

icon
> Jippo - Lasten luonnontieteellinen verkkolehti
Uusimpana LUMA-keskuksen toimintamuotona on Jippo-tiedeverkkolehti. Sen välityksellä tiedettä tuodaan lähelle lasten arkea. Lehden tavoitteena on tehdä tiede lapsille (7-12-vuotiaat) kiehtovaksi ja tutuksi erilaisten aktiviteettien avulla. Kohderyhmää ovat 7–12-vuotiaat lapset. Aktiviteetit: Tutkimustupa, Jipon pähkinä, Kysy Jipolta, Jipon Sanomat ja Tiesitkö-palstan. Kokeet ohjeineen ja interaktiivisine kommentointimahdollisuuksineen, Oppilaille ja opettajille.
Asiasanat: verkkolehdet maantiede luonnontieteet

icon
> Tekniikan museo/alakoulu/Malmista tuotteeksi ja kierrätykseen
Malmista tuotteeksi ja kierrätykseen Tekniikan museo on tuottanut käyttäjälle maksutonta opetusmateriaalia museovierailujen tueksi. Malmista metalliksi - ja Metallista tuotteiksi -näyttelyihin tuotetut tehtävät tarjoavat pohdittavaa pareittain tai pienryhmässä arkipäiväisten luonnontieteen ja teknologian ilmiöiden parissa. Materiaalia voi käyttää vapaasti soveltaen ja sovittaen omaan opetukseen ja ryhmän tasoon. Malmista tuotteeksi ja kierrätykseen -tehtävät on laadittu 5.-6. vuosiluokille uuden alkavan oppiaineen fysiikka-kemia tueksi. Näyttelyn aitojen esineiden visuaalisen havainnoinnin avulla pyritään erottelemaan eri metalleista valmistettuja tuotteita. Tehtävillä pyritään herättämään ajatuksia, miten metallit ja mineraalit saadaan talteen luonnosta eri erotusmenetelmillä. Tehtävällä kiinnitetään huomiota myös kierrätyksen merkitykseen. Malmista tuotteeksi ja kierrätykseen on tarkoitettu 5.-6. vuosiluokan oppilaille pari- tai yksilötehtäviksi Tekniikan museon kahdessa näyttelyssä, Malmista metalliksi ja Metallista tuotteeksi. Ryhmän saapuessa museoon lipunmyynnistä saa lisätietoa, missä kyseiset näyttelyt sijaitsevat. Näyttelyhallissa on paikalla opas, jolta voi tarvittaessa kysyä neuvoa. Materiaalia oppilaalle ja opettajalle.
Asiasanat: kierrätys luonnontieteet kemia metallit historia teknologia tekniikka (menetelmät) tekniikka (tieteet) erotusmenetelmät mineraalit tekniikka (laitteet) fysiikka malmit

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus