Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
icon
> Luonnontieteellinen museo: Tietoa ja materiaalia opettajille
Sivut sisältävät tietoa, jonka avulla opettajat voivat suunnitella koululaisryhmien vierailua Luonnontieteelliseen museoon. Parhaimmillaan museovierailu voidaan nähdä kokonaisuutena, johon liittyy etukäteen ja jälkikäteen tapahtuvaa toimintaa koulussa. Sivustolla on myös koululaistehtäviä. Koululaistehtävät on tarkoitettu omatoimisen näyttelyihimme tutustumisen tueksi. Tehtäviä löytyy Suomen luonto- ja Elämän historia -näyttelyihin eri luokka-asteille. Ennen oman luokka-asteen tehtäviin tutustumista kannattaa tutustua yleiseen opettajan avuksi -sivuun. Näiden lisäksi sivuilta löytyy yleisiä tehtäviä kaikille sekä verkko näyttelyitä.
Asiasanat: hyönteiset nisäkkäät luonto matelijat sienet ympäristökasvatus ympäristö kasvit linnut

icon
> Eläinten rakenne ja luokittelu, elinkaari | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on eläinten rakenne ja luokittelu, elinkaari. Materiaali sisältää 11 videota ja kaksi tehtävää.
Asiasanat: matelijat linnut nisäkkäät sammakkoeläimet majavat haahka kala (elintarvikkeet)

icon
> Vesilisko (perunakellari)
Tämä koululaisille suunnattu multimediapaketti vesiliskosta sisältää perustietoa Suomen mielenkiintoisimmasta sammakkoeläimestä ja pienen loppupelin. Sivusto on graafinen ja siksi melko raskas. Valitettavasti tämä sivusto toimii kunnolla vain Internet Explorer -selaimessa, JavaScript-tuki päällä. Sivustoa on elävoitetty myös muutamilla äänitehosteilla, joten jos tietokoneessa on ääniominaisuudet, kytke ne päälle. Sivusto aukeaa erilliseen ikkunaan. Sitä voi siirtää parempaan paikkaan ikkunan yläpalkista hiirellä nappi pohjassa vetämällä. Tämän ikkunan voit halutessasi sulkea. Voit vaihtoehtoisesti avata navigointinappulat sisältävän suuremman ikkunan jos resoluutiosi on 1024*768 tai suurempi. Pienempään resoluutioon ikkuna ei kunnolla sellaisena mahdu.
Asiasanat: ympäristö- ja luonnontieto matelijat liskot eläimet sammakkoeläimet biologia

icon
> Käärme
Viivapiirros käärmeestä.
Asiasanat: matelijat käärmeet eläimet biologia eläin ympäristökasvatus matelija

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus