Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
icon
> Oppisoppi | Euroopan unionia ja sen toimintaa koskevaa opetusmateriaalia, pelejä ym. opettajille, lapsille ja teini-ikäisille.
Oppisoppi sisältää koululaisille ja nuorille pelejä, kilpailuja, tehtäviä ja muita aineistoja, joista saa helposti tietoa EU:sta. Niitä voi käyttää niin oppitunneilla kuin vapaa-aikanakin. Sivustolla kerrotaan myös opiskelusta ja vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Oppisoppi tarjoaa opettajille EU-aiheista aineistoa, joka soveltuu eri ikäryhmien opetukseen.
Asiasanat: historia kulttuuri EU-maat EU:n lainsäädäntö

icon
> Euroopan unionin virallinen verkkosivusto
Perustietoa EU:sta, sen toimintatavoista ja sen tarjoamista palveluista. EU:n tuoreita uutisia sekä linkkejä EU:n toimielinten ja virastojen verkkosivustoilla oleviin tietoihin.
Asiasanat: EU-maat Euroopan unioni

icon
> Maailman muutos ja Suomi - multimediaoppimisympäristö
Maailman muutos ja Suomi –oppimisympäristössä tarkastellaan kylmän sodan päättymisen jälkeistä kansainvälisen politiikan kehitystä sekä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan reagointia globalisaatioon ja muihin elinolojemme perustavaa muutosta kuvaaviin ilmiöihin.
Asiasanat: EU-maat terrori-iskut Irakin sota kylmä sota turvallisuuspolitiikka globalisaatio kansainväliset suhteet

icon
> EU-visat
Eurooppa-visoja on kolme erilaista: tietovisa, vertailuvisa ja palapeli. Jokaisessa pelissä on lisäksi eri vaikeusasteita. Pelit on suunniteltu erityisesti soveltuvaksi peruskoulun neljänsistä luokista ylöspäin.
Asiasanat: EU-maat Eurooppa Euroopan unioni

icon
> EU-verkkopeli
Verkossa toimiva EU-peli on soveltuu erityisesti käytettäväksi opetustyön elävöittämiseen niin lukioissa kuin muissakin oppilaitoksissa tai opetustilanteissa.
Asiasanat: EU-maat Eurooppa

icon
> 12 oppituntia Euroopasta
Mitä Euroopan unioni tekee, mitkä sen tavoitteet ovat ja kuinka se toimii? Täältä löytyvät vastaukset näihin peruskysymyksiin. "12 oppituntia Euroopasta" -sivuilla kerrotaan muun muassa seuraavaa: • Mihin EU:ta tarvitaan? • Miten EU vaikuttaa meihin? • Mitä valtuuksia EU:lla on? • Mitkä ovat EU:n tulevaisuudennäkymät?
Asiasanat: EU-maat Euroopan unioni

icon
> ENA8 - Meidän aikamme ja maailmamme
Internetixin meidän aikaamme ja maailmaamme käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion englannin kielen kurssiin (ENA8).
Asiasanat: EU-maat EU-politiikka EU-direktiivit Kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskeva yleissopimus välivuosi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus