Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä

Materiaalin tarkemmat tiedot

Kuva: thumbnail
Oma arvio:
WWW-osoite: http://users.edu.turku.fi/aiholmen/aapo
Nimi:Aapo - Kirjoita oma kertomus
Kuvaus: Aapo on tarkoitettu 3.-6.-luokkalaisille oppilaille prosessikirjoittamisen apuvälineeksi äidinkielen ja kirjallisuuden oppiaineeseen. Aapo-koira neuvoo oppilasta kirjoittamaan kertomuksen vaihe vaiheelta erilaisten tehtävien avulla. Lisäksi apuna kulkee Aaposta kertova tarina. Oppilas tekee ensin sivulla olevat tehtävät ja sen jälkeen kirjoittaa omaa tarinaansa tyhjälle arkille (Word-tiedosto tms.). Ohjelma ei neuvo erikseen kirjoitelman muotoseikkoja, vaan opettaja voi harkintansa mukaan ohjata esim. kappalejaon käyttöön. Opettajan on muutenkin tarpeellista osallistua prosessiin ohjaamalla työskentelyä, etenkin nuorempien oppilaiden kanssa. Internet Explorer-selaimessa oman kirjoitelman tallentaminen ei onnistu, vaan kirjoitelma on saatava kerralla valmiiksi. Nescape-selaimessa kirjoitelman tallentaminen ja tulostaminen onnistuu.
Asiasanat: aloitus (yso) , henkilöhahmot (vapaa) , juoni (yso) , kertomukset (kirjalliset teokset) (yso) , keskikohta (vapaa) , kirjoittaminen (yso) , kirjoitukset (vapaa) , kirjoitustaito (yso) , lopettaminen (yso) , peruskoulu (yso) , peruskoulun ala-aste (yso) , prosessikirjoittaminen (yso) , prosessit (yso) , päähenkilö (vapaa) , suomen kieli (yso) , tehtävät (yso) , tekstinkäsittely (yso) , tekstintuottaminen (vapaa) , tekstit (yso) , tuottaminen (yso) , vaiheet (vapaa) , äidinkieli (oppiaineet) (yso)
Maksullinen/Maksuton: Maksuton
Oikeudet: http://users.edu.turku.fi/aiholmen/aapo/
Tekijä:
  • Holmen;Aino;
Aineiston kieli: fi
Julkaisija:
  • Holmen;Aino;
Kohderyhmän ikä: 9-U
Julkistamisaika:2002
Koulutusaste: perusopetus
Koulutusala: Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi (perusopetus)
Esi- ja perusopetuksen aste: 3. luokka 4. luokka 5. luokka 6. luokka
Materiaalin laji: Harjoitus Opas Työkalu
Laajuus: Oppitunnin osanen
Roolit: Opettaja Oppilas

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
Palvelua ylläpitää Opetushallitus