Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
icon
> Ajastin
Piirroskuva kotitalouden ajastimesta
Asiasanat: kotitalous (oppiaineet) ajanmittaus kellot ruoanvalmistus aika keittotaito kotitalous elintarviketeknologia ruoka elintarvikkeet ajastin

icon
> Herätyskello
Viivapiirros herätyskellosta.
Asiasanat: aika asunnot arkielämä kalusteet herätyskello kellot koti makuuhuoneet asuminen

icon
> Puhuva kello
Pelimäinen multimedia-aihio kellonaikojen opiskeluun sekä kuullunymäärtämisen harjoitteluun. Napauttamalla Play-nappulaa oppilas kuulee katkelman puhetta, joka sisältää kellonajan. Oppilaan tulee tunnistaa kellonaika muun puheen joukosta ja napauttaa kellotaulusta ensin oikeaa tunti- ja sitten minuuttiviisarin kohtaa. Kun kellonaika on oieka, kello siirtyy osoittamaan tuota aikaa. Väärän vastauksen kohdalla oppilas saa kehotuksen jatkaa yrittämistä ja lisäksi hän kuulee ajan vielä uudelleen. Aihio kattaa monipuolisesti eri ajanilmaisut (esim. ”vartin yli”, ”varttia vaille”, ”kaksikymmentä yli”) ja vahvistaa tällaisten vakiintuneiden sanontojen juurtumista oppijan kielitaitoon. Soveltuu 9–13-vuotiaille oppilaille.
Asiasanat: harjoitukset kellot englannin kieli aika harjoitus englannin kieli kellonajat

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus