Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä

Tietoa palvelusta

Oppimateriaalien hakupalvelu LINKKIAPAJA on tuotettu erityisesti helpottamaan hajallaan eri palveluissa olevan kotimaisen e-oppimateriaalin löytämistä verkosta. Tietokantaan on koottu tietoja valikoiduista aineistoista ja luokiteltu ne sen mukaan miten niiden on arvioitu soveltuvan opetukseen ja oppimiseen. Luokitteluperusteena on muun muassa käytetty soveltuvuutta eri koulumuotojen ja oppiaineiden tai aihekokonaisuuksien mukaiseen opetukseen sekä oppimateriaalin tyyppiä. Alkuvaiheessa suurin osa on maksutonta materiaalia, joka avautuu linkistä suoraan käytettäväksi. Tietokantaan on tarkoitus myöhemmin kerätä myös tietoja maksullisista materiaaleista, joiden käyttö kuitenkin vaatii yhteyden materiaalien kustantajaan.

LINKKIAPAJA – palvelu on Opetushallituksen ylläpitämä. Yhteyshenkilönä toimii Irmeli Lehtovaara, puh. 029-533 1130, s-posti irmeli.lehtovaara(at)oph.fi. Palvelu sisältää vain materiaalien hakutietoja. Materiaalit sijaitsevat kunkin materiaalin tuottajan omalla palvelimella. Tietokannassa on myös Opetushallituksen tuottamia sisältöjä. Opetushallitus ei vastaa muiden tuottamien materiaalien sisällöstä.

Oppimateriaaleja tuottavat organisaatiot voivat saada oikeuden syöttää omien aineistojensa luokittelutietoja tietokantaan ja päivittää niitä. Ylläpito-oikeuksista päätetään tapaus kerrallaan.

Myös yksityishenkilöt voivat ehdottaa materiaaleja luokittelemalla ne alustavasti tietokantaan. Aloitussivulla on tätä varten painike Ehdota linkkiä. Opetushallitus päättää linkin julkaisemisesta.

Palvelun käyttäjät voivat antaa materiaaleille tähdityksen siirtymällä materiaalin tarkempiin tietoihin, valitsemalla 1-5 tähteä ja painamalla Arvioi-painiketta. Materiaalin tiedoissa ja hakutuloksissa esitetään keskiarvo annetuista tähdityksistä.

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus