Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 8 kpl
icon
> The Middle Ages
Keskiajan elämää: uskonto, kodit, pukeutuminen, terveys, taiteet ja kaupunkielämä. Kustakin osasta lyhyt essee ja linkit vastaaville sivuille webissä. Joissakin osioissa myös interaktiivisia toimintoja. Sivusto on englanninkielinen.
Asiasanat: arkielämä keskiaika historia keskiajan historia historia

icon
> BBC - Primary History - Vikings
Lyhyesti ja selkeästi esitettyä tietoa viikinkien invaasiosta Brittein saarille, viikinkien elämäntavoista, uskomuksista ja matkoista. Aikajana kattaa vuodet 793-1468. Lisäksi sanasto, viihdettä ja linkkejä. Sivusto on BBC:n tuottama, ja kieli on hyvin ymmärrettävää englantia.
Asiasanat: verkko-oppimateriaali historia viikingit viikinkiaika viikinkiretket keskiaika keskiajan historia historia

icon
> Viking Quest Ancient History in depth: Viking Quest
BBC:n tekemä hauska viikinkiroolipeli, jossa tehdyt valinnat vaikuttavat pelin kulkuun. Peli on englanninkielinen ja soveltuu sekä kielen että historian ja kulttuurien opiskeluun ja kertaukseen. Play the game of 'Viking Quest', which takes you back to AD 793. Can you build a ship, cross the seas, loot a monastery and return home to claim your prize? Your chief has set the challenge, it's up to you to respond.
Asiasanat: viikingit viikinkiaika historia keskiaika viikinkiretket oppimispelit opetuspeli historia keskiajan historia

icon
> The Renaissance Connection, from the Allentown Art Museum
Taidetta ja arkkitehtuuria, mesenaatin elämää, taiteilijan arkea, kaupankäyntiä ja tutkimusmatkoja, keksintöjä sekä tiedettä. Interaktiivisilla englanninkielisillä sivuilla voi tutkia erilaisten nykypäivän keksintöjen ja ilmiöiden yhteyksiä renesanssiin. Sivusto soveltuu lisämateriaaliksi historian opetukseen tai englannin kielen kertaukseen peruskouluun ja toiselle asteelle.
Asiasanat: verkko-oppimateriaali taide historia englannin kieli renessanssi kulttuuri keskiaika keskiajan historia historia

icon
> Resources for Medieval Studies
Monipuolisesti keskiaikaa käsittelevä tietopankki. Englanninkielinen. The Labyrinth provides free, organized access to electronic resources in medieval studies through a World Wide Web server at Georgetown University. The Labyrinth's easy-to-use menus and links provide connections to databases, services, texts, and images on other servers around the world.
Asiasanat: keskiaika historia keskiajan historia historia

icon
> Suomen vaiheet esihistoriasta autonomian aikaan
Tarkastelee suomalaisten juuria ja sitä, miten käsitys Suomesta vähitellen syntyi. Käsittelee sekä väestö-, sosiaali-, talous- ja kulttuurihistoriaa että poliittista historiaa. Suomalaisten vaiheet liitetään osaksi Itämeren alueen kehitystä. Aineiston tarkoituksena on kerrata ja syventää lukion valinnaisen Suomen historian kurssin teemoja vaihdellen näkökulmaa makrotasolta mikrohistoriaan. Sisältää harjoituksia ja historian ylioppilaskoetehtäviä.
Asiasanat: Pähkinäsaaren rauha esihistoria suomalaiset elinkeinot keskiaika sääty-yhteiskunta sodankäynti ruotujakolaitos isoviha kansankulttuuri suurvalta-aika Kalmarin unioni nuijasota muinaiskansat kustavilainen aika autonomia kulttuuritausta historia sota Suomi etäopetus esihistoria keskiajan historia Suomi

icon
> Eurooppalainen ihminen
Pohtii eurooppalaisuutta. Perehtymällä kulttuurin juuriin opitaan tunnistamaan ja arvioimaan kriittisemmin myös omia ajatuksia ja ajattelutottumuksia. Samalla voi miettiä omaa identiteettiään. Sisältää testaa tietosi -osioita ja historian ylioppilaskirjoitustehtäviä.
Asiasanat: keskiaika historia kirkkohistoria uusi aika politiikka vanha aika aikakaudet kulttuurihistoria eurooppalaisuus Eurooppa politiikka keskiajan historia etäopetus historia kulttuuritausta Eurooppa

icon
> Tiimalasi
Laaja Netd@ys99-oppilasprojektina asiantuntijoiden ja opettajien opastamana tuotettu keskiaika-sivusto. Sivusto sisältää keskiaikaan liittyviä tekstejä, kuvia, multimediaesityksiä ja tehtäviä.
Asiasanat: historia Turun linna Turun tuomiokirkko keskiaika historia keskiajan historia

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus