Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 8 kpl
icon
> Biodiversiteetti ja sen merkitys | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on biodiversiteetti ja sen merkitys. Materiaali sisältää 29 videota ja kolme tehtävää.
Asiasanat: metsäteollisuus Natura 2000 lehmät metsätalous vesistövaikutukset metsät tulokaslajit -- kasvit monimuotoisuus vesistöt metsäekologia perinnemaisema suot kukat (kasvit) kestävä kehitys vesistöjen säännöstely jokamiehenoikeudet vesistöalueet

icon
> Ruoan alkuperä ja tuottaminen | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on ruoan alkuperä ja tuottaminen. Materiaali sisältää kaksi videota ja kolme tehtävää.
Asiasanat: lehmät verkkokalastus

icon
> Maaseutu ja kaupunki | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun biologian opetukseen, jonka aiheena on maaseutu ja kaupunki elinympäristöinä.
Asiasanat: varpuset kasvillisuus purot kaupunkiseudut heinänkorjuu kotieläimet maaseutu lehmät orava (laji) elinympäristö

icon
> Maaseutu ja kaupunki | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti alakoulun biologian opetukseen, jonka aiheena Maaseutu ja kaupunki elinympäristönä. Materiaali sisältää kymmenen videota ja kuusi tehtävää.
Asiasanat: kaupunkiluonto varpuset taajamametsät orava (laji) heinänkorjuu lehmät

icon
> Lehmä
Mustavalkoinen viivapiirros lehmästä.
Asiasanat: lehmät eläimet kankaanpainanta tekstiilit eläin käsiteollisuus tekstiilitaide

icon
> Lehmä
Viivapiirros lehmästä.
Asiasanat: kotieläimet tuotantoeläimet lehmät eläimet biologia eläin ympäristökasvatus kotieläin

icon
> Kotieläintuotanto
Kotieläintuotanto-oppimateriaalia voi käyttää tukemaan sekä teoriaopetusta että käytännön opetusta. Sivuilla on runsaasti havainnollisia kuvia ja piirroksia. Materiaali sisältää myös tehtäviä sekä linkkejä. Se käsittelee kolmea aihealuetta: Lehmän poikiminen ja vasikan alkuhoito, Emakon porsiminen ja porsaiden alkuhoito sekä Lampaan keritseminen.
Asiasanat: nautaeläimet nautakarja vasikat lammastalous kotieläintuotanto lammas poikiminen karjatilat eläinsuojelu porsiminen keritseminen karjanhoito synnytys eläinlajin mukaan lehmät porsaat syntymä ammatillinen koulutus maataloustiede kotieläin eläintiede

icon
> Lypsylehmän ruokinta ja hoito
Verkko-oppimateriaali perehdyttää lehmän vuosikiertoon eli poikimiseen, maidontuotantoon, kiimaan ja siemennykseen. Sivusto sisältää useita videoita, jotka ovat flash-muodossa verkkosivuilla. Oppimateriaalin sisältämät tehtävät edellyttävät, että opiskelijalla on mahdollisuus harjoitella lehmän hoitoa käytännössä. Lisäksi sivustolla on linkkejä muihin tietolähteisiin ja harjoitustehtävien apuvälineisiin.
Asiasanat: maidontuotanto (kotieläintuotanto) terveys kotieläinhoito lehmät lypsykarja tuotantoeläimet poikiminen keinosiemennys hoito ruokinta kotieläin maanviljely maataloustiede ruokailutottumukset virtuaalikoulu tuotantoeläin,

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus