Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 57 kpl
1 2 3 4 5 6 | seuraava >>
icon
> Albaniaa maahanmuuttajille
Tässä albanian oppimateriaalissa opiskellaan kielioppia, sanastoa ja ääntämistä Dardan-pojan opastuksella. Materiaalissa opiskellaan ilmansuunnat, aakkoset, numeraalit, kellonajat, yksikkö ja monikko, feminiini ja maskuliini, olla- ja omistaa -verbit sekä arjen sanastoa. Samalla tutustutaan kielialueeseen ja kulttuuriin Albaniassa sekä muualla Balkanin niemimaalla. Materiaali on tarkoitettu albaniaa äidinkielenään puhuville 1. – 2. luokan oppilaille, ja sitä voi käyttää sekä tuntiopetuksen yhteydessä että itsenäisessä työskentelyssä.
Asiasanat: albanian kieli

icon
> Arabian digiaapinen
Arabian digiaapinen on laadittu 1. ja 2. luokan oppilaiden ja opettajien käyttöön, mutta sitä voi erinomaisesti käyttää muun ikäistenkin tarpeisiin. Materiaali on tarkoitettu oppilaille joiden äidinkieli on suomi ja kotikieli arabia. Aapinen opettaa tuntemaan, lukemaan ja kirjoittamaan arabian kirjaimet, yksi kerrallaan. Runsaat ja monipuoliset harjoitukset varmistavat oppimisen. Materiaalia voi käyttää yksin ja ryhmässä, koulussa ja kotona. Materiaalin runsasta kuvitusta täydentää alkuperäinen musiikki.
Asiasanat: arabian kieli

icon
> Somalikielen materiaali vuosiluokille 1-3
Tässä somalikielen materiaalissa vuosiluokille 1-3 tutustutaan kirjaimiin, erityisesti somalialaisten ja suomalaisten aakkosten eroihin, kellonaikoihin, numeroihin, viikonpäiviin, väreihin, kehonosiin, tervehdyksiin ja muihin somalikielen perusteisiin erilaisten tehtävien ja laulujen avulla. Materiaalia voi käyttää opetuksen tukena opettajan johdolla tai itsenäisesti kotona.
Asiasanat: somalin kieli somalit

icon
> Kotisuomessa.fi
Kotisuomessa.fi on verkkopalvelu, jonka avulla aikuiset maahanmuuttajat voivat opiskella suomen kieleen ja kulttuuriin sekä työelämään liittyviä asioita. Lisäksi palvelusta löytyy aineistoa myös maahanmuuttajien ruotsin kielen opiskeluun.
Asiasanat: suomen kieli työelämä suomen kulttuuri

icon
> eKomeetta :: Naturstigen
Luontoaiheisia opetusfilmejä oppilaitoksille
Asiasanat: filmit luonto

icon
> sopimuspohja.com
Sivustolta on löydettävissä mm. asumiseen liittyviä juridisia asiakirjoja, jotka ovat täytettävissä helppokäyttöisellä lomakkeella. Sivuston lakiaiheinen blogi soveltuu hyvin myös oppimateriaalin tueksi.
Asiasanat: sähköiset asiakirjat

icon
> Nuortenlinkki.fi-sivuston päihdekasvatusmateriaalit
Nuortenlinkki.fi-sivusto tarjoaa nuorille suunnattuja tietovisoja ja testejä eri päihteistä ja riippuvuuksista. Testialueen toiminnot ovat helposti hyödynnettävissä yläkoulun oppitunneilla. Tabletilla, tietokoneella tai puhelimella pelattava interaktiivinen tarinapeli Hukkaputki toimii osallistavana puheeksi oton työkaluna päihde- ja mielenterveyskysymyksissä. Sivustolta löytyy lisäksi nuorten tekemiä videosisältöjä eri aiheista.
Asiasanat: elämänhallinta päihdekasvatus päihteettömyys mielenterveys nuuska alkoholi (päihteet) tupakka riippuvuus testit päihteet pelaaminen sähkösavukkeet huumeet

icon
> InnoDuel / Maailman Paras Koulu - Maailman Paras Koulu
Maailmanparaskoulu -palvelu koostuu opettajien ja oppilaiden hiomista sähköisistä kehittämisareenoista. Areenoiden teemat pureutuvat keskeisiin koulun tehtäviin ja haasteisiin. Areenoissa syntyy uniikkeja koulukohtaisia tuloksia jotka ovat heti käytettävissä. Käytettävissä olevien areenoiden määrä kasvaa jatkuvasti. Aina kun jossain Suomen koulussa tuotetaan uusi areena, tulee se myös muiden koulujen hyödynnettäväksi. Teknisenä ratkaisuna käytettävä InnoDuel on pelillinen sovellus joka on optimoitu älypuhelimelle mutta toimii mainiosti kaikilla päätelaitteilla eikä se vaadi asentamista. Sovelluksen käyttö on todella helppoa, hauskaa ja nopeaa.
Asiasanat: sosiaalinen demokratia, media yhteisöllisyys, osallisuus,

icon
> Oikeus tulevaisuuteen – oppimateriaali vammaisten oikeuksista kehitysmaissa
Oikeus tulevaisuuteen -globaalikasvatusoppimateriaali kertoo vammaisten nuorten elämästä Suomessa ja kehitysmaissa. Materiaalin tavoitteena on herättää käyttäjää ajattelemaan maailmaa vammaisen ihmisen näkökulmasta. Kokonaisuus pohjaa YK:n yleissopimukseen vammaisten ihmisten oikeuksista sekä kestävän kehityksen tavoitteisiin. Teemoina ovat muun muassa vammaisten ihmisten oikeus elämään, seksuaalisuuteen, perheeseen, koulutukseen ja työhön.
Asiasanat: vammaisten asema vammaiset vammaishuolto vammaisuus kehitysmaat, vammaisuus, ihmisoikeudet vammaiset ihmiset,

icon
> Riistakoulu: Paikka, jossa opitaan riistaeläimistä ja Suomen luonnosta
Riistakoulu on oppimissivusto riistaeläimistä ja Suomen luonnosta. Riistakoulu on rakennettu uuden opetussuunnitelman 5.-6.-luokkien sisältöjen ja tavoitteiden pohjalta. Sivustolla on ikätaso ja opetussuunnitelma huomioiden laaditut tietotekstit Suomen riistaeläimistä. Kaikki tietotekstit ovat myös kuunneltavissa ja sopivat näin ollen erityisopetukseen ja S2-materiaaliksi. Tehtävät tukevat laaja-alaisen osaamisen kehittymistä (L1, L2, L4, L5, L7).Opiskelu sopii osaksi koulujen monialaisia oppimiskokonaisuuksia.Keskeiset käsitteet ja asiat on lihavoitu. Riistakoulun materiaalit on tehty opetus- ja riista-alan ammattilaisten toimesta erityisesti opetus- ja koulukäyttöön. Eriyttäminen on Riistakoulun materiaaleissa tehty helpoksi.
Asiasanat: alakoulu muuttolinnut riistalinnut erityisopetus luonto oppimateriaali opetus ympäristö- ja luonnontieto opetusmateriaali luonto-opetus biologia eläinten käyttäytyminen eläimet elinympäristön mukaan luontoala riistaeläimet nisäkkäät opetuskäyttö luonto-oppaat (teokset) riista eläimet pesimistavan mukaan suomalaismetsät oppimisympäristö eläimet opetusmateriaalit ympäristökasvatus opetussuunnitelma metsä biologia oppiaineita integroiva opetus eriyttäminen laaja-alainen oppimiskokonaisuudet, monialaiset e-materiaali, osaaminen,

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus