Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 85 kpl
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | seuraava >>
icon
> Luonnontieteiden kyselykaavake (pdf)
Lyhyt kysely opettajille jaettavksi oppilaille liittyen luonnontieteiden opiskeluun. Helppo ja nopea kysely selvittää oppilaiden pohjatietoja sekä saada selville oppilaiden mielipiteitä luonnontieteiden opiskelusta.
Asiasanat: matematiikka kemia biologia fysiikka null

icon
> Solunetti
Solunetissä on histologian (kudosoppi), kehitysbiologian, patologian ja solubiologian opiskeluaineistoa. Se sisältää myös tenttikysymyksiä ja sanaston. Materiaalia tuottaa kuusi yliopistoa, toteutusta koordinoi Kuopion yliopisto.
Asiasanat: solubiologia patologia histologia kehitysbiologia kudokset biologia verkko-oppimateriaali solut sairaus biologia

icon
> Heurekan tempputehdas
Voit käyttää näillä sivuilla esiteltyjä tiedetemppuja monella tapaa. Ohjeet on kirjoitettu niin, että oppilaat voivat seurata niitä itsenäisesti. Kokonaisuus on jaoteltu teemoittain. Monet teemat limittyvät toisiinsa, sama temppu voi liittyä useampiin teemoihin. Jokaiseen teemakokonaisuuteen voit valita myös erilaisia syventäviä tehtäviä. Lisäksi tarjolla on valmiita tuntien sisältöehdotuksia ja lisätietoja. Lähtökohtana on, että luonnontieteitä käsittelevien aineiden välinen työskentelytapa ja luominen ovat keskipisteenä. Tutustu aineistoon ja suunnittele juuri omassa ryhmässäsi toimiva kokonaisuus. Voit myös jakaa onnistuneita tehtäviä muiden kanssa. Voit joko kirjoittaa ohjeet tai heijastaa ne taululle (videotykillä, älytaululla), niin että kaikki näkevät samat ohjeet.
Asiasanat: biologia ympäristö- ja luonnontieto fysiikka temput taikatemput kemia tieteen popularisointi

icon
> MC Urho - opetusmateriaalia biologian ja terveystiedon opetukseen
Oppimateriaali soveltuu yläkouluikäisten ja lukiolaisten biologian ja terveystiedon opetukseen. Siinä käsitellään mm. tupakan, korkean verenpaineen ja kolesterolin haittoja sekä terveelliseten elämäntapojen merkitystä. Oppilaat opiskelevat itsenäisesti tämän verkkomateriaalin avulla, jonka lisäksi aiheita voidaan käsitellä tunneilla sivustolla olevien tehtävämonisteiden kanssa.
Asiasanat: terveystieto (oppiaineet) kolesteroli verkko-opetus verenpaine terveellisyys tupakointi biologia verkko-oppimateriaali

icon
> Aken nettiblogi
Tähän blogiin on koottu lähinnä lukion biologian ja maantieteen kursseihin, tvt:n käyttöön sekä harrastuksiini liittyviä nettisivuja rss- syötteinä ja linkkilistoina
Asiasanat: luonto maantiede luonnontieteet biologia

icon
> Bios / WSOYpro
Bios-sarja esittää vaikeat ja abstraktit asiat konkreettisesti ja mielenkiintoisesti. BIOS-sarjan jokaiseen kurssikirjaan liittyy sähköinen opettajan materiaali, joka tukee kirjan käyttöä ja antaa vinkkejä erilaisiin opetustapoihin. eBiologia-verkkoaineiston avulla voit kerrata ja harjoitella lukion biologian kurssisisältöjä ja niiden keskeisiä käsitteitä. BIOS 6. Kertaus -verkkoaineiston avulla voit kerrata koko lukion biologian kurssisisällöt ja niiden keskeiset käsitteet. Aineistosta löytyvät muun muassa kirjan tehtävien vastaukset (tulostettavat pdf-tiedostot), biologian keskeiset käsitteet yhdistelytehtävinä sekä erilaisia lisätehtäviä, kuten monivalinta- ja väittämätehtäviä, sekä ihmisen anatomiaa kertaavia kuvatäydennystehtäviä.
Asiasanat: biologia bioteknologia BIOS, perinnöllisyys, solu, ekologia, ihminen,

icon
> BI4 - Ihmisen biologia
Internetixin ihmisen biologiaa käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion biologian kurssiin (BI4).
Asiasanat: fysiologia yksilö biologia anatomia NY162280 terveys lisääntyminen evoluutio

icon
> Eliömaailma - Lukion biologia BI1 - Internetix
nternetixin lukion  biologian verkkokurssi  (BI1) käsittelee eliömaailmaa. Kurssi sisältää ohjeet opettajalle ja oppilaalle, oppimateriaalin sekä tehtävänannot.
Asiasanat: ekosysteemit (ekologia) biologia eliöyhteisöt evoluutio ekologia eliöt NY162280

icon
> Elollisen luonnon hiiliyhdisteet | Opettaja.tv | yle.fi - yläkoulu
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuudessa tutustutaan elollisen luonnon hiiliyhdisteisiin. Materiaali sisältää 4 videota ja 2 tehtävää aiheeseen liittyen. Teemakokonaisuus on tarkoitettu yläkoulun kemian oppitunneille.
Asiasanat: orgaaninen kemia hiili hiilivedyt happi biologia kemia luonto ruoansulatus proteiinit vety kirurgia rasva (ravintoaineet) hiilihydraatit

icon
> Elimistöjen rakenne, toiminta ja merkitys | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on elimistöjen rakenne, toiminta ja merkitys. Materiaali sisältää 20 videota, yhden äänitteen ja kolme tehtävää.
Asiasanat: entsyymit mahalaukku biologia korvat silmät näkö ruoansulatus luusto sydän hermosto maksa ravintoaineet kuulo hajuaisti nenä sokeri keuhkot kirurgia tupakointi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus