Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 25 kpl
1 2 3 | seuraava >>
icon
> Ramppi, voimat ja liike
TUtki voimia ja liikettä työntämällä huonekaluja ylös ja alas kaltevaa tasoa. Loivenna tai jyrkennä tasoa nähdäksesi kallistuskulman vaikutuksen yhdensuuntaisiin voimiin. Kuvaajat näyttävät voimat, energian ja työn..
Asiasanat: kitka liike kiihtyvyys fysiikka null

icon
> Kalteva taso
Voit koetella erilaisia voimia kun siirtelet erikokoisia tavaroita pitkin kaltevaa tasoa.
Asiasanat: kaltevuus energia fysiikka voima (fyysiset ominaisuudet) simulointi

icon
> Hiukkasseikkailu
Hiukkasseikkailu sisältää tietoa hiukkasfysiikasta, perusvuorovaikutuksista, standardimallista, malliin liittyvistä ratkaisemattomista mysteereistä, hiukkastutkimuksesta sekä näkemyksiä vasta kehitteillä olevista teorioista. Osa materiaalista sopii hyvin lukion modernin fysiikan kurssin syventäväksi materiaaliksi. Sivusto sisältää myös lukiotasoa syvällisempää materiaalia, joten sitä voidaan käyttää yliopistotasolla hiukkasfysiikan perusteiden kvalitatiivisena oppimateriaalina.
Asiasanat: hiukkasfysiikka fysiikka verkko-oppimateriaali hiukkaset

icon
> FY2 - Lämpö
Internetixin lämpöä käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion fysiikan kurssiin (FY2).
Asiasanat: paine (fyysiset ominaisuudet) aineen olomuodot hyötysuhde (fyysiset ominaisuudet) lämpö mekaniikka teho (fyysiset ominaisuudet) termodynamiikka energia fysiikka

icon
> FYKE-opetuspaketit
eNorssi on opettajankouluttajien yhteistyöverkosto, jonka FYKE-tiimi tuottaa laadukkaita ja testattuja opetuspaketteja kaikkien käyttöön 5. - 6. luokilla. Lähes 30 opetuspakettia, FYKE-opetusorientaatioiden piirteita ja FYKE-OPS.
Asiasanat: kemia fysiikka

icon
> LUMA-keskus/fysiikan opetuksen tueksi verkkomateriaalia
Fysiikan opettajien verkkomateriaalisivulla runsaasti oppimateriaaleja (ala-ja yläkoulu sekä lukio-asteelle), demonstraatioita, tietoa fysiikan historiasta ja filosofiasta, avaruustutkimuksesta ja tähtitieteestä, hiukkasfysiikasta, ilmakehätutkimuksesta ja meteorologiasta. Lisäki muuta hyödyllistä & mielenkiintoista.
Asiasanat: avaruustutkimus meteorologia demonstraatiot hiukkasfysiikka tähtitiede fysiikka ilmakehä

icon
> Helsingin yliopisto/Fysiikan opetusvinkkejä/Fysiikan alan lehtiä ja kirjallisuutta
Fysiikan opettajien Opettajalaboratoriossa on mm. fysiikan opetusta tukeva materiaali - kirjoja, lehtiä, tehtäväkansioita, cd-romppuja demoista yms. fysiikan kokeelliseen opetukseen alakoulusta yläkouluun ja lukioon sekä ammatilliseen koulutukseen. Fysiikan ja teknologiaopetukset lehdet luettavissa myös sähköisesti.
Asiasanat: fysiikka

icon
> Tekniikan museo/koulut/alakoulu
Tekniikan museo tarjoaa mahdollisuuksia aktiiviseen ja luovaan, tietoja yhdistävään oppimiseen ala- ja yläkoululaisille ja opettajille. Palvelut on koottu omiksi kokonaisuuksikseen. Valmiiden vierailukokonaisuuksien lisäksi on myös mahdollista yhdistellä osia eri palveluista ja luoda omannäköinen museovierailu. Museossa opastuksia, oppimispolkuja, maksuttomia tehtävämateriaaleja ja kouluille suunnattuja ajankohtaisia teemaviikkoja.Lisäksi opettajille tekniikan alan täydennyskoulutusta. 1-2 lk YLT (Kivestä kultakoruksi), 3-4 lk YLT (Arkisia aarteita maasta), 5-6 lk FY-KE (Malmista tuotteeksi ja kierrätykseen).
Asiasanat: tekniikka (laitteet) tekniikka (tieteet) geologia fysiikka tekniikka (menetelmät) kemia

icon
> Aurinkokunta (perunakellari)
Multimediapaketti aurinkokuntamme planeetoista.Paketti sisältää tietokortin jokaisesta planeetasta sekä kaksi aiheeseen liittyvää tehtävää. Tämä koululaisille suunnattu multimediapaketti aurinkokunnastamme sisältää perustietoa sen kahdeksasta planeetasta.HUOM! Tehtävässä on mukana myös Pluto, jota ei enää lasketa planeetaksi, vaan se on yksi kääpiöplaneetoista. Sivusto on graafinen ja siksi melko raskas. Selaimen JavaScript-tuen pitää olla päällä. Vähimmäisresoluutio on 800*600 kuvapistettä (suositus 1024*768). Sivustoa on elävoitetty myös muutamilla äänitehosteilla, joten jos tietokoneessasi on ääniominaisuudet, kytke ne päälle. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja. Käyttö: Sivustoa voi käyttää vapaasti. Kokonaisuuden kopiointi toiselle palvelimelle ilman lupaa kielletty.
Asiasanat: fysiikka avaruus planeetat kemia aurinkokunnat aurinko

icon
> Atomit ja molekyylit
Kemian ja fysiikan määrittelytehtävä, jossa tavoitteena on yhdistellä atomien ja molekyylien perusasioista oikeisiin käsitteisiin. Tehtäviä kolme sivua. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: molekyylit kemia fysiikka atomit

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus