Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 8 kpl
icon
> Kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa - Lukion äidinkieli ja kirjallisuus - Internetix
Internetixin Äidinkielien ja kirjallisuuden verkkokurssi (ÄI2) käsittelee kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa. Kokonaisuus on tarkoitettu lukion äidinkielen opetukseen. Internetixin kurssimateriaalit sisältävät ohjeita kurssien suorittamiseen, kattavasti tietoa aiheesta, kuvia ja tehtäviä.
Asiasanat: äidinkieli runot (kirjalliset tuotokset) novellit näytelmät äidinkieli (oppiaineet) kirjallisuus

icon
> Äidinkieli ja kirjallisuus
Äidinkielen opettaja Tatu Viitasen sivusto äidinkielestä ja kirjallisuudesta 7-9 luokille. Materiaalia lisäksi elokuvasta, mediasta. Ohjeita opettajalle.
Asiasanat: kirjallisuus äidinkieli äidinkieli (oppiaineet)

icon
> Äidinkieli ja kirjallisuus
Äidikielen opettaja Tommi Kinnusen sivusto: opetusmateriaalia (kalvo- tai kopiosarjaksi, linkki Suomen kielen ja kirjallisuuden historiaa -sivustolle.
Asiasanat: äidinkieli kirjallisuus äidinkieli (oppiaineet)

icon
> Äidinkieli ja kirjallisuus
Äidinkielen opettajan oma opetusmateriaali.
Asiasanat: kirjallisuus äidinkieli äidinkieli (oppiaineet)

icon
> Äidinkieli ja kirjallisuus
Äidinkielen opettajan laatima opetusmateriaali.
Asiasanat: äidinkieli kirjallisuus

icon
> Minä ja Suomi, opettajan materiaali
Opettajan materiaali Minä ja SUOMI -sarjaan, jossa on paneuduttu monin tavoin tekstin ymmärtämistä tukevien ja lukemista helpottavien oppimisstrategioiden käyttöön. Keinoja esitellään tässä opettajanmateriaalissa, ja ne ovat mukana toistuvasti myös tehtävissä. Tekstin ymmärtämistä tukevat myös kertomusten aihepiirien nivoutuminen oppilaiden omaan elämänpiiriin, seikkailuun ja juonen jännittävyyteen. Kertomukset ovat kokonaisuuksia, joilla on kiinnostusta herättävä alku ja positiivinen loppuratkaisu. Toisena perustavoitteena on oppilaiden lausetajun kehittäminen ja oikeinkirjoituksen tukeminen. Se näkyy tehtäväkirjoissa eritasoisina kirjoitusharjoituksina. Kolmantena tavoitteena painotetaan kielen rikkautta ja sanavaraston kartuttamista. Nämä tavoitteet on kytketty tiiviisti kertomuksiin, joiden kielen rakenne on helppoa mutta sanasto rikasta. Kertomuksissa on pyritty näin välttämään selkokielen tylsyys. Tulostettava versio on raskaampi ja siinä kuvat tulostuvat tarkkoina. Web-versio on takoitettu luettavaksi selaimessa, joten siinä eivät kuvat tulostu tarkkoina. Sarja sisältää tehtäväkirjat erityisopetukseen ja yleisopetukseen.
Asiasanat: äidinkieli (oppiaineet) äidinkieli äidinkielenopettajat

icon
> Satukallio
Portaalityyppinen sivusto satuihin tutustumiseen opettajille ja oppilaille
Asiasanat: sadut äidinkieli kirjallisuus

icon
> Riimittele!
Riimittelyharjoitus esi- ja alkuopetukseen
Asiasanat: äidinkieli runot (kirjalliset tuotokset)

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus