Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
icon
> Realismin värejä ja sävyjä - Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Tervetuloa tutustumaan suomalaiseen 1880- ja 1890-lukujen realismiin ja naturalismiin! Tehtävät on laadittu ennen muuta lukioiden ja muiden perusopetuksen jälkeisten koulujen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen tarpeisiin. Hanke on toteutettu Äidinkielen opettajain liiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteistyönä.
Asiasanat: realismi (taide) naturalismi (taide) kirjallisuus (kirjalliset teokset) kirjallisuuden tyylit genret äidinkieli (oppiaineet)

icon
> Tekstitaitojen syventäminen - Lukion äidinkieli ja kirjallisuus - Internetix
Internetixin tekstitaitojen syventämistä käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kurssiin (ÄI6). Oppimateriaalissa on ylioppilaskokeeseen valmistavia harjoituksia ja tehtäviä.
Asiasanat: kirjallisuus NY155115 äidinkieli (oppiaineet) ylioppilaskirjoitukset

icon
> Media | Opettaja.tv | yle.fi
Teema-alue on Ylen opettaja.tv:n tuottamaa materiaalia liittyen mediaan ja mediakasvatukseen. Materiaali on tarkoitettu ala-kouluun äidinkielen ja kirjallisuuden tunneille. Teeman alta löytyy kymmeniä videoita, jotka käsittelevät median tuottamisesta ja yleisemmin mediaa ilmiönä. Teeman alla olevat tehtävät liittyvät lähinnä mediasanastoon. Lisäksi sivustossa on linkkejä medialukutaito kursille ja muuhun ylen aiheeseen tuottamaan materiaaliin.
Asiasanat: joukkoviestimet media äidinkieli (oppiaineet)

icon
> Lyhenteet (perunakellari)
Äidinkielen harjoitustehtävä, jossa tavoitteena on tutustua tavallisimpiin suomen kielen lyhenteisiin. Tehtävässä 20 eri lyhennettä. Oppilaan tehtävänä on kirjoittaa annetut sanat tavallisimmin käytetyllä lyhenteellä. HUOM! Laita piste lyhenteen loppuun jos se on tarpeen. Käytä isoja kirjaimia vain silloin kun se on pakollista."Vihje"- ja "Näytä vastaus" -nappien painaminen vähentää pistemäärää. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 350 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selai
Asiasanat: äidinkieli (oppiaineet) oikeinkirjoitus lyhenteet

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus