Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
icon
> Yle Uutisluokka | Yle Uutiset | yle.fi
Yle Uutisluokka - nuoret tekevät uutisia itse. Yle Uutisluokan oppituntimallit ja hauskat ohjeet sarjakuvina uutisen tekemisestä.
Asiasanat: uutiset toimitustyö

icon
> Uutiset | Opettaja.tv | yle.fi - yläkoulu
Yleisradion opettaja.tv:n Meditatekstit: Uutiset -teemakokonaisuudessa tutkitaan mikä on uutinen, verrataan uutisen ja mainoksen eroja sekä tarkastellaan blokaamisen roolia tiedonvälityksessä. Sivustolla on 7 videota ja linkit Ylen uutispalveluun sekä nuorten itsetekemiin uutisiin A-tuubiin. Teemakokonaisuus on tarkoitettu yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden oppitunneille.
Asiasanat: uutiset NY161857 mainokset mediakasvatus

icon
> Mun uutiset | A-tuubi
Ylen tuottama sivusto tarjoaa julkaisupaikan uutisille, joiden aiheet ovat nuorten omasta maailmasta. Uutinen voi olla korttelin uusi skeittiramppi, mopokolari tai surkea kouluruoka. Sivustolla on myös opettajanopas.
Asiasanat: uutiset itse tehty omavalmiste,

icon
> Ihminen uutisen takana
Opas perusopetukseen lehtijuttujen tekemiseen ja uutisten merkittävyyden arviointiin. Sisältää pohdintatehtäviä.
Asiasanat: mediakritiikki toimitustyö taitto uutiset toimittajat (media) journalismi viestintä sanomalehdet informaatio yläaste mediakasvatus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus