Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 14 kpl
1 2 | seuraava >>
icon
> Pelikenttänä EU -sarja
Sarjassa johdatetaan katsojan kiinnostavalle matkalle EU-kansalaisten arkeen. Samalla opitaan Euroopan unionin toimialoista, instituutioista ja päätöksenteosta.Sarjan tavoitteena on paitsi jakaa EU-tietoa, myös herättää keskustelua luokkahuoneissa.
Asiasanat: kemikaalit ilmastonmuutokset vapaa liikkuvuus sisämarkkinat laajeneminen

icon
> ilmastonmuutos
Monipuolinen materiaali: powerpoint-esitys, EPAEDIA - ympäristöaiheinen tietosanakirja, piiroselokuva, keskusteluaiheita
Asiasanat: ilmastonmuutokset ympäristö ilmasto ympäristökasvatus ympäristö

icon
> Ilmastonmuutos
Sivu sisältää ilmastonmuutokseen liittyen mm. tietovisan, piiroselokuvan ja Power-Point-esityksiä. Materiaali on suunnattu kouluille ja opettajille.
Asiasanat: NY151269 ympäristö ilmastonmuutokset ympäristökasvatus ympäristö ilmasto ilmastonmuutos

icon
> Kansalaisuus ja hyvä yhteiskunta | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti yläkoulun elämänkatsomustiedon opetukseen, jonka aiheena on kansalaisuus ja hyvä yhteiskunta. Materiaali sisältää 17 videota ja kuusi äänitettä.
Asiasanat: vallankumoukset ilmastonmuutokset NY144306 mielenosoitukset terrorismi reilu kauppa naiset yhdistyslaki sosiaaliset liikkeet ihmisoikeudet äänestäminen demokratia yhdistymisvapaus järjestöt ihmisoikeusjärjestöt

icon
> Suomen luonnon haavoittuvuus | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on suomen luonnon haavoittuvuus. Materiaali sisältää 10 videota ja kaksi tehtävää.
Asiasanat: järvet suot tulokaslajit -- eläimet saimaannorppa ilmastonmuutokset tulokaslajit kestävä kehitys

icon
> Ekologinen tutkimus ja ympäristöongelmat | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on ekologinen tutkimus ja ympäristöongelmat. Materiaali sisältää viisi videota, kaksi äänitettä ja yhden tehtävän.
Asiasanat: soranotto vesiensuojelu luonnonvarat vesistöalueet ilmastonmuutokset kestävä kehitys

icon
> Fysiikka ja kemia - Oppiaineet - Materiaalit - Opettajalle - Nuorten Akatemia
Fysiikan ja kemian opettajille materiaalia mm. kokeellisesta toiminnasta ja ilmastonmuuotksesta.
Asiasanat: ilmastonmuutokset empiirinen tutkimus

icon
> Biologia ja maantieto - Oppiaineet - Materiaalit - Opettajalle - Nuorten Akatemia
Opettajan materiaalia biologian ja maantiedon opetukseen. Teemoina mm. ilmastonmuutos, globalisaatio, tulevaisuuden liikenne ja oma koulumatkan vaikutukset ympäristöön, terveyteen ja turvallisuuteen.
Asiasanat: globalisaatio tulevaisuus ilmastonmuutokset

icon
> Ilmasto jäähylle (pdf)
Suomen ympäristökasvatuksen Seura Syksen ja Suomen Ympäristöopisto Syklin yhteinen ilmastonmuutoshanke (2002-2004) kokosi yhteen ilmastonmuutokseen liittyvät opetusmateriaalit, tuotti koulutusaineiston sekä koulutti peruskoulun ja lukion opettajia. Tavoitteena oli lisätä aiheen käsittelyä opetuksessa ja tuottaa aineistoa koulun omienkin arkikäytäntöjen muuttamiseksi. Hankkeessa on tuotettu oppimateriaali "Ilmasto jäähylle! Tehtäviä ja vinkkejä ilmastonmuutoksen käsittelyyn koulussa". Sen kohderyhmänä on peruskoulun 7.-9. luokat ja lukio, mutta sitä voi osittain soveltaa muillekin ryhmille. Materiaali on suunniteltu opettajalle helppokäyttöiseksi. Siihen kuuluu erillinen oppilaan vihko.
Asiasanat: ilmasto ilmastonmuutokset

icon
> Global Temperatures 2500 BC to 2007 AD
Graafinen kuva maapallon lämpötilan kehittymisestä
Asiasanat: ilmastokaudet ilmastonmuutokset

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus