Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
icon
> Taksvärkki: Tansania-oppimateriaali
Taksvärkin lukuvuoden 2005-2006 oppimateriaali käsittelee Tansaniaa ja hiv/aids-kasvatusta. Oppimateriaalin tavoitteena on syventää oppilaiden tietoja hiv/aidsista sekä tarjota monipuolisia virikkeitä ja ideoita tansanialaisen yhteiskunnan, kulttuurin ja nykypäivän käsittelyyn oppitunneille. Ideoita ja tehtäviä koulujen oppitunneille -osio sisältää eri vaikeusasteisia tehtäviä, jotka sopivat sekä itsenäisen toiminnan että ohjattujen oppituntien pohjaksi. Ne soveltuvat niin peruskoulun yläluokille, lukioille kuin ammatillisille oppilaitoksillekin. Tehtävien suunnittelussa on huomioitu uusien opetussuunnitelmien mukaiset kansainvälisyyden tavoitteet sekä kouluissa yleisimmin käytössä olevat oppikirjat.
Asiasanat: kansainvälisyyskasvatus terveyskasvatus HIV-tartunta AIDS ennaltaehkäisy kulttuurit (kulttuurimuodot) monikulttuurisuus vaikuttaminen suvaitsevaisuus AIDS terveyskasvatus ennaltaehkäisy kulttuurienvälinen kasvatus Tansania

icon
> Kouluikäisen terveyden polku
Oppaaksi tehty kodin ja koulun, sekä koulun terveyden edistämisen toimijoiden yhteistyöväline, joka perustuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan sekä kouluterveydenhuollon laatusuosituksiin. Etenee esiopetuksesta persukoulun loppuun luokka-asteittain sisältäen tietopaketteja terveydestä ja hyvinvoinnista, ja niihin liittyviä arviointivälineitä.
Asiasanat: terveys lepo ravinto liikunta terveyden edistäminen suun terveydenhuolto uni (lepotila) kouluterveydenhuolto terveyskasvatus

icon
> Ihmisterveysoppi
Terveystietoa perusopetuksen vuosiluokille 1–4, opettajan opas. Tämä opetuskokonaisuus sisältää ihmiseksi kasvamisen alkeet, tärkeimmät perustiedot lapsille ennen murrosikää – ja kokeillun mallin niiden opettamiseen. Ihmisterveysopin avulla oppilas oppii tuntemaan, ymmärtämään ja arvostamaan itseään ihmisenä.
Asiasanat: ihminen terveyskasvatus terveys hyvinvointi ihmisen biologia terveyskasvatus ihmisen anatomia

icon
> Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivusto antaa monipuolista tietoa kansanterveydestä Suomessa.
Asiasanat: terveys terveyskasvatus hyvinvointi tilastotiede

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus