Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 20 kpl
1 2 | seuraava >>
icon
> Globaalikasvatusvinkkejä
Globaalikasvatusvinkkejä löytyy joka lähtöön! Tälle sivulle on koottu valmiita vinkkireppuja, joista voit löytää ideoita ajankohtaisten asioiden käsittelyyn tai vaikkapa ilmiöopetuksen tueksi.
Asiasanat: verkko-oppimateriaali kansainvälisyyskasvatus kulttuurikasvatus globaalikasvatus

icon
> Welcome to the United Nations: It's Your World
UN CyberSchoolBus, Global teaching and learning project http://www.un.org/Pubs/CyberSchoolBus/ selected as one of the best web sites for teachers on the Internet
Asiasanat: kansainvälisyyskasvatus kv-kasvatus

icon
> Artikkelipankki - Kulttuuri-identiteetti ja kansainvälisyys
Artikkelipankin kulttuuri-identiteetti ja kansainvälisyys - aihekokonaisuus tarjoaa aikakauslehtitekstejä opetuskäyttöön. Tavoitteena on täydentää oppiaineiden sisältöjä ja tuoda mediakasvatusmateriaalia opetukseen. Aikakauslehtitekstit sopivat itsenäiseen tiedonhakuun, pari- ja ryhmätöihin tai yhdessä käsiteltäväksi. Osaan teksteistä liittyy aineenopettajien laatimia tehtäviä. Tehtävät on merkitty symboleilla, jotka havainnollistavat kussakin tehtävässä olennaista lukemisen tapaa. Näin opiskelija ohjataan kaikessa opiskelussa tärkeään tietoiseen, aktiiviseen lukemiseen. Monet artikkeleista pdf-muodossa.
Asiasanat: kulttuuri-identiteetti kansainvälisyys kulttuuri monikulttuurisuus artikkelit (julkaisut) kansainvälisyyskasvatus mediakasvatus aikakauslehdet

icon
> Oppimateriaalit / Nenäpäivä
Nenäpäivän oppituntimateriaalien avulla luokassa tai päiväkodissa on helppo tutustua kehitysmaiden lasten elämään. Materiaalit on jaoteltu päiväkoti-ikäisille sekä ala-, ylä- ja keskiasteelle sopiviksi. Valmiit oppituntitehtävät perustuvat kehitysmaassa asuvien lasten tarinoihin. Nämä tarina löytyvät videona, PowerPoint-esityksenä ja pdf-tiedostoina. Voit tallentaa oppituntitehtävät omalle tietokoneellesi ja halutessasi muokata niitä juuri sinun luokallesi tai päiväkotiryhmälle sopivaksi. Apua Nenäpäivän suunnitteluun antaa Nenäpäivän opettajan opas. Tutustu myös muihin koulumateriaaleihin, jotka helpottavat ja monipuolistavat Nenäpäivän viettoa lasten ja nuorten parissa.
Asiasanat: kansainvälisyyskasvatus kehitysyhteistyö

icon
> Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus
Yleistä ulkomailla opiskelusta, koulujärjestelmistä, apurahoja.
Asiasanat: kansainvälisyys kansainvälisyyskasvatus opiskelu ulkomailla

icon
> Taksvärkki-kampanja 2009-2010: Tietoa ja taitoa Bolivian alkuperäiskansojen nuorille
Taksvarkki.fi sivustolle on koottu ideoita ja materiaaljea koulun teemapäivien toteuttamisideoiksi.
Asiasanat: kansainvälisyyskasvatus kansainvälisyys latinalaisamerikkalaiset lapset -- oikeudet

icon
> eTwinning-ystävyyskoulut Euroopassa
eTwinning on Eurooppalaisen kouluverkon koordinoma verkkopohjainen hanke eurooppalaisten koulujen yhteistyön tiivistämiseksi ja verkossa tapahtuvan opetuksen kehittämiseksi. Se on sisällöllisesti avoin, mikä mahdollistaa työskentelyn erilaisten teemojen parissa. Koko koulu ja sen toimijat voivat osallistua ohjelmaan. eTwinningin eurooppalainen keskusportaali sisältää runsaasti erilaisia työkaluja ja apuvälineitä ystävyyskoulujen käyttöön. Mukana on jo lähes 30 000 eurooppalaista oppilaitosta. Ohjelmaan osallistuvat kaikki EU-maat sekä Islanti ja Norja. eTwinning on osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa. Suomessa sitä toteuttaa ja koordinoi Opetushallitus. eTwinningin tavoitteena on helpottaa ja lisätä eurooppalaista verkkopohjaista ystävyyskouluyhteistyötä. Kansainvälisen yhteistyön ensisijaisena tarkoituksena eivät ole kouluvierailut, mikä mahdollistaa kansainvälisen ulottuvuuden kaikissa oppilaitoksissa sekä kaikille ikäluokille. Tavoitteena on monitasoinen yhteistyö, joka ei rajoitu kansainväliseen ulottuvuuteen, vaan yhdistää koulua oppilaista rehtoreihin erilaisin pedagogisin toiminnoin. Projektissa ei tarvitse olla kielten tai tietotekniikan asiantuntija. Opettajatkin voivat oppia toisiltaan tai antaa oppilaille vapaammat kädet toteuttaa itseään.
Asiasanat: tieto- ja viestintätekniikka ystävyys kansainvälisyyskasvatus projektit projektioppiminen kansainvälisyys eurooppalaiset Eurooppa tieto- ja viestintäteknologia

icon
> Globaalikasvatusportaali
Suomen lähetysseuran tuottama portaali, josta löydät monenlaista aineistoa koulun ja varhaiskasvatuksen globaaleihin näkökulmiin ja globaalin vastuun pohdintaan. Materiaalit soveltuvat useisiin oppiaineisiin.
Asiasanat: kansainvälinen apu uskontokasvatus lähetysseurat lähetystyö NY159172 kansainväliset järjestöt kansainvälisyyskasvatus

icon
> Globaali vastuu
Globaalikasvatus on silmien avaamista maailman erilaisiin todellisuuksiin, jotta ymmärrys oikeudenmukaisesta, reilusta ja ihmisoikeuksia kunnioittavasta maailmasta ja sen toteuttamisesta vahvistuisi. Perusopetuksen, lukio-opetuksen ja ammatillisen opetuksen opettajille suunnattu sivusto tarjoaa pedagogista tukea, ideoita ja yhteistyötä koulujen ja oppilaitosten globaaliin vastuuseen kasvamiseen. Näillä sivuilla on tietoa kansainvälisyys- ja globaalikasvatuksen aineistoista sekä opetussuunnitelmaa tukevaa materiaalia opetuksen suunnitteluun. Suurin osa aineistoista on tuotettu ulkoministeriön rahoituksella, jotka ovat maksuttomia. Materiaalipankki sisältää listan tilattavista aineistoista, hyödyllisiä ja kokeiltuja linkkilistoja globaalikasvatukseen, hyödyllisiä elokuvavinkkejä opettajille ja omalle koneelle ladattavia tiedostoja ja YK:n vuosituhannen kehitystavoitteet.
Asiasanat: kansainvälisyyskasvatus Opetushallitus

icon
> Suomen Pakolaisapu
Suomen Pakolaisapu on kansainvälisen pakolaistyön asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on edistää pakolaisten ja paluumuuttajien perusoikeuksia. Pakolaisavun työ kotimaassa on tiedotus-, koulutus- ja sosiaalityötä. Ulkomailla työ on pakolaisleirien aikuiskoulutusta ja nuorisotyötä sekä paluumuuttajayhteisöjen tukemista kriiseistä toipuvissa yhteiskunnissa. Sivulle on koottu opetustarkoitukseen hyödyllistä materiaalia. Learning by Experiencen ohella Pakolaisapu on tuottanut opetusmateriaalia leikki-ikäisille ja alakoulun ekaluokkalaisille. Hieman vanhemmille oppilaille on suunnattu UNHCR:n Kovat kertoimet -verkkopeli, jossa pelaaja pääsee tutustumaan pakolaisuuden arkeen ja eläytymään pakolaisen asemaan. Opetuskäyttöön on myös tarkoitettu Kotilo-lautapeli, jossa tutustutaan asumiseen liittyvään sanastoon ja käsitteisiin leikkimielellä. Peli sopii erinomaisesti esimerkiksi kielen opiskelua tukevaksi materiaaliksi.
Asiasanat: pakolaistyö pakolaiset pakolaisuus kansainvälisyyskasvatus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus