Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
icon
> Mediataidot, informaatiotulva, vaikuttaminen | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Lukion äidinkielen kurssiin ÄI4 liittyvä Yleisradion opettaja.tv:n Mediataidot, informaatiotulva, vaikuttaminen -teemapaketti käsittelee medialukutataitoa, lähdekritiikkiä ja median tuottamisen tapoja. Sisältö on tarkoitettu lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppitunneille. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: äidinkieli (oppiaineet) medialukutaito lähdekritiikki suomen kieli media vaikuttaminen

icon
> Maahanmuuttajakouluttajan tukisivut
Mitä maahanmuuttajakouluttajan on hyvä tietää? Miten tehtävään voi valmistautua? Millaisia ideoita voi löytää? Maahanmuuttajien kouluttajan tukiaineisto tarjoaa taustatietoa, kokemuksia ja työskentelyideoita mamu-kouluttajille. Tukiaineisto on tarkoitettu käytettäväksi apuna eri oppilaitosten maahanmuuttajakoulutuksessa, soveltuvin osin kotoutumiskoulutuksessa ja vapaatavoitteisten maahanmuuttajakoulutusten lisämateriaalina. Maahanmuuttajat, joilla on hyvä kielitaito, hyötyvät myös kansalaisopintojen kouluttajan tukiaineiston materiaalista.
Asiasanat: maahanmuuttajat ihmisoikeudet kansainvälisyyskasvatus integraatio monikulttuurisuus vaikuttaminen tasa-arvo maahanmuuttaja kulttuurienvälinen kasvatus maahanmuutto ihmisoikeudet

icon
> Turpa auki -rap-kilpailun aineistot
Plan Suomi Säätiön Turpa auki -rap-kilpailun sivustolla on tietoa lapsen oikeuksista. Teemoina ovat suojeltu lapsuus, koulu on oikeus, lepoa ja vapaa-aikaa, tasa-arvoa kaikille ja ilmaise itseäsi. Turpa auki -kilpailun pohjalta on julkaistu myös kirja ja cd, joista löytyy lasten ja nuorten parhaimpia lyriikoita lapsen oikeuksista.
Asiasanat: monikulttuurisuus lapset -- oikeudet vaikuttaminen kansainvälisyyskasvatus ihmisoikeudet ihmisoikeudet kulttuuri lapsen oikeudet

icon
> Luonto-Liiton ympäristökasvatuksen toimintavinkkejä
Luonto-Liiton lastentoiminnan tavoitteena on antaa lapsille aineksia myönteisen ja monipuolisen luontosuhteen muodostamiseen. Tärkeintä toiminnassa ovat omakohtaiset, luonnossa koetut elämykset, joita saadaan luonnonharrastuksen, aistiharjoitteiden, ympäristötaiteen ja retkeilyn avulla. Toimintaan kuuluu muun muassa erilaisia kerhoja, leirejä ja retkiä.
Asiasanat: vaikuttaminen luonto-opetus ympäristö ympäristökasvatus luonnontieteiden opetus ympäristö

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus