Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 13 kpl
1 2 | seuraava >>
icon
> Verkkovaria
VerkkoVaria on Vantaan ammattiopisto Varian tuottama verkko-oppimisympäristö, josta löytyy verkossa suoritettavia sisältöjä ammatillisen koulutuksen ammatillisiin ja yhteisiin tutkinnon osiin. Yhteisistä tutkinnon osista löytyvät mm. äidikielen, kemian ja fysiikan, ympäristöosaava, yritystoiminnan ja markkinoinnin sekä kielten (ruotsi, englanti, ranska, saksa, venäjä)sisältöjä. Sisältöjen tehtävissä painottuvat yhteisöllinen ilmiöpohjainen oppiminen sekä trialoginen oppiminen. Etäopiskelumahdollisuuden avulla opintoja voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta esimerkiksi työssäoppimisjakson aikana.
Asiasanat: ammatillinen koulutus

icon
> Present-äSSä, Oppimateriaalia oppilaanohjaukseen
Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta, uusista valintaperusteista ja koulutusvaihtoehdoista peruskoulun jälkeen
Asiasanat: koulutusvalinnat ammatillinen koulutus

icon
> Kurssihaku.fi - ammatilliset kurssit ja aikuiskoulutus
Kurssihaku.fi on hakijalle maksuton koulutuksenhaku palvelu. Palvelussa on ajantasaista tietoa tulevista ammatillisista kursseista ja koulutuksista kymmeniltä eri koulutusaloilta.
Asiasanat: koulutus hakupalvelut kurssit koulutusalat ammatillinen aikuiskoulutus ammatillinen koulutus haku ammattikurssit

icon
> EFVET Online - Home
Kansainvälinen yhteistyö EU, Eurooppalainen yhteistyö Ammatillinen ja teknillisten alojen koulutus, Kehittäminen, Hyvät käytännöt, Vaikuttaminen, Laadun ja innovaatioiden edistäminen
Asiasanat: ammatillinen koulutus projektit kehittäminen, ammattillinen koulutus,

icon
> Cedefop - Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskus
access to education and training adult learning certification of learning outcomes comparability of qualifications ECVET education and training policy education and training system employability
Asiasanat: ammatillinen koulutus ammatillinen koulutus

icon
> Ammattipolku.fi
Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen ylläpitämiltä kotisivuilta osoitteesta www.ammattipolku.fi löytyy tietoa muun muassa Pirkanmaan alueen ammatillisen erityisopetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista, koulutustarjonnasta Pirkanmaalla, opiskelijan tukeen liittyvistä asioista sekä koulutukseen hakemisesta. Jos koet tarvitsevasi tietoa tai olet kiinnostunut yllämainituista asioista, käyhän tutustumassa ammattipolku -sivustoon, sieltä löydät tiedot kootusti!
Asiasanat: erityispedagogiikka ammatillinen erityisopetus ammatillinen koulutus

icon
> Koneistajan opinnot | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n ammattiopintoihin liittyvä osakokonaisuus käsittelee koneistajan ammattia. Teemakokonaisuus on tarkoitettu yläkoulun oppilaanohjaukseen. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: ammatinvalinnanohjaus koneistajat oppilaanohjaus ammatillinen koulutus Opetushallitus

icon
> Kirvesmiehen opinnot | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n ammattiopintoihin liittyvä osakokonaisuus käsittelee kirvesmiehen ammattia. Teemakokonaisuus on tarkoitettu yläkoulun oppilaanohjaukseen. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: oppilaanohjaus ammatillinen koulutus ammatinvalinta kirvesmiehet Opetushallitus

icon
> Lähde esiin
Lähde esiin materiaali sisältää kolme teemaa harjoituksineen: Lähdekritiikki, Etiikka, Tekijänoikeus. Lähde esiin –verkkosivut tarjoavat kouluille valmiin opetuspaketin lähdekritiikistä. Ytimekkäitä tekstejä täydentävät harjoitukset, joita oppilas voi ratkoa itsenäisesti tai luokassa muiden kanssa. Sivut opastavat netin ja muiden tietolähteiden kriittiseen tarkasteluun ja innostavat omaan ajatteluun. Nettimaailman pelisäännöt aukeavat: miten hakea tietoa, mihin voi luottaa ja mihin ei, kuinka vainuta piilomerkitykset. Opetuspaketti sopii parhaiten lukioon ja ammatilliseen peruskoulutukseen, mutta sitä voidaan hyödyntää myös peruskoulun ylemmillä luokilla. Opettaja voi käyttää aineistoa sellaisenaan luokassa tai etsiä sieltä vinkkejä opetukseen. Maksuton Lähde esiin on tarkoitettu kaikkiin oppiaineisiin.
Asiasanat: etiikka opettajat NY159125 ammatillinen koulutus lukio tekijänoikeus oppilaat lähdekritiikki Virtuaalikoulu

icon
> Oppimisaihioita ammatilliseen kielenoppimiseen
Ammatillisen koulutuksen opiskelijoille tehtyjä suomen ja ruotsin kielen harjoituksia. Jokainen aihio muodostaa oman oppimispolkunsa, jossa ideana on, että aihepiiriä lähestytään askel askeleelta. Ensin kielen oppija tutustuu sanoihin kuvien kautta, sukeltaa sitten rikkaaseen puhuttuun kieleen ja tekee erilaisia asioita syntyperäisen puhujan opastamana. Tämän jälkeen samaa kieliainesta (sanastoa ja rakenteita) harjoitetaan monipuolisesti erilaisten tehtävätyyppien avulla. Interaktiivisessa tilassa (Vaihe / Step 2) oppija joutuu suodattamaan äidinkielisen puhujan runsaasta kielellisestä aineksesta hänelle tärkeät sanastolliset ja rakenteelliset vihjeet. Mikäli opastajan puhe ei aukea heti ensimmäisellä kuuntelukerralla, kohtaa voi kuunnella niin monta kertaa kuin tarpeelliseksi katsoo. Aihiopolkujen ydin on, että oppija joutuu jatkuvasti reagoimaan opastajan kehotuksiin ja pyyntöihin (toiminnallisuus). Teemat ovat: autotalli, kampaamo, potilashuone, toimisto, ravintola, vähittäiskauppa ja luomumaitotila.
Asiasanat: kampaajat autoala kieli ja kielet terveydenhoito (kooste) ammatillinen koulutus toimistoala terveydenhoitoala

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus