Kuva: thumbnail
Oma arvio:
WWW-osoite: http://norssi.oulu.fi/suomi
Nimi:Äidinkielen ja kirjallisuuden harjoituksia
Kuvaus: Oulun normaalikoulun luoma sivusto, jolla on äidinkielen ja kirjallisuuden oppiaineen eri aiheisiin keskittyviä tehtäviä. Aukkotehtäviä, sanaristikoita, tietovisoja ja yhdistelytehtäviä on mm. Suomen kirjallisuudenhistoriasta ja maailmankirjallisuudesta, tunnetuista suomalaisista teoksista (esim. Kalevala), kirjallisuuden käsitteistä, kielenhuollosta (mm. yhdyssanat, pilkut, lyhenteet), sanaluokista, sijamuodoista, lauseenjäsennyksestä, vierassanoista ja sivistysanoista sekä mediasta. Sivustolla on omana osanaan tehtäviä suomea toisena ja vieraana kielenä opiskeleville. Sivusto ja sen tehtävät soveltuvat etenkin peruskoulun yläasteikäislle oppilaille, ja tehtäviä voi käyttää myös kertausmateriaalina lukiossa tai aikuisille.
Asiasanat: harjoitukset (yso) , Kalevala (yso) , kielenhuolto (yso) , kieli (yso) , kirjallisuuden tyylit (yso) , kirjallisuudenhistoria (yso) , kirjoittaminen (yso) , käsitteet (yso) , lauseenjäsennys (yso) , lauseenvastikkeet (yso) , lauseet (yso) , lyhenteet (yso) , maahanmuuttajat (yso) , maailmankirjallisuus (vapaa) , media (yso) , murteet (yso) , oikeinkirjoitus (yso) , sanaluokat (yso) , sanaristikot (yso) , sijamuodot (yso) , sivistyssanat (yso) , suomi toisena kielenä (yso) , tehtävät (yso) , vierassanat (yso) , välimerkit (yso) , yhdyssanat (yso) , yläkoulu (yso) , äidinkieli (oppiaineet) (yso)
Maksullinen/Maksuton: Maksuton
Oikeudet: https://norssiportti.oulu.fi/
Tekijä:
  • ;;Oulun normaalikoulu
Aineiston kieli: fi
Julkaisija:
  • ;;Oulun normaalikoulu
Kohderyhmän ikä: 7-U
Koulutusaste: ammatillinen koulutus lukiokoulutus perusopetus
Koulutusala: Toinen kotimainen kieli - suomi (lukiokoulutus) Toinen kotimainen kieli - suomi (perusopetus) Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi (perusopetus) Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi (lukiokoulutus)
Yhteiset opinnot: Toinen kotimainen kieli - suomi Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi/ruotsi toisena kielenä
Esi- ja perusopetuksen aste: 6. luokka 7. luokka 8. luokka 9. luokka
Erityiskohderyhmä: Maahanmuuttajat
Materiaalin laji: Arviointi Harjoitus
Laajuus: Laaja kokonaisuus, jota voidaan hyödyntää osina
Roolit: Oppilas