Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
icon
> YK:n vuosituhattavoitteet – kohti vuotta 2015
Peruskouluille ja lukioille suunnattu verkkomateriaali "YK:n vuosituhattavoitteet - kohti vuotta 2015" tarkastee Suomen kahdeksan kehitysyhteistyön pääkumppanimaan esimerkkien valossa, kuinka sellaiset seikat kuten koulutus, naisten asema tai kansainvälinen kauppa vaikuttavat kehitykseen ja miksi tapahtumat maapallon toisella laidalla koskettavat myös suomalaisia. YK:n vuosituhattavoitteet toimivat kehikkona pohdittaessa, mistä kehityksen mittaamisessa on kyse. Aineiston on tuottanut YK:n kehitysohjelman UNDP:n Pohjoismaiden toimisto yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Opetusministeriö on tukenut aineiston tekoa osana Kansainvälisyyskasvatus 2010 -ohjelman toimeenpanoa.
Asiasanat: kehitysyhteistyö kansainvälisyyskasvatus kansainvälinen kauppa Yhdistyneiden kansakuntien vuosituhatjulistus kansainvälisyys Mosambik Nepal Etiopia Vietnam UNDP Sambia Kenia YK Tansania, Nicaragua

icon
> Maailman taustat opettajille: Maatalous (2/2008)
Maailman taustat tarjoaa opettajille kehityksen teemoihin liittyviä opetuspaketteja. Jokaisessa taustapaketissa on kolme teemaa eri näkökulmista valottavaa tekstiä, faktalaatikko sekä ideoita opetustilanteeseen. Maatalous -osiossa perehdytään maatalouteen köyhien maiden kehityksen moottorina, Mosambikin maanviljelijöiden oikeuksiin sekä biopolttoaineiden maataloudelle ja maaseutualueille tarjoamiin mahdollisuuksiin ja riskeihin.
Asiasanat: kehitys kansainvälisyyskasvatus riskit kehitysmaat biopolttoaineet maanviljelijät maatalous oikeudet yhteiskuntaoppi maantiede biologia kehitysmaa maanviljely kestävän kehityksen kasvatus Mosambik

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus