Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 44 kpl
1 2 3 4 5 | seuraava >>
icon
> Herbertti verkkokasvio
Herbertti on verkostotyöskentelyyn suunniteltu digitaalinen kasvio. Sen lisäksi että Herbertissä jokainen oppilas ja opettaja voi kerätä omaa kasvikokoelmaansa, voidaan verkottautumalla yhteisössä (luokan sisällä, koulussa tai vieläkin laajemmin) kasvien tutkimistyö ja pedagoginen hyödyntäminen jakaa. Herbertin käyttöönotto ja koulun tasolla olevien oppilasryhmien hallinta on helppoa. Opetuskoriajattelu on suunnattu esim. esittävän opetuksen tarpeisiin, arvioinnin kehittämiseen ja oppimisaihioiden luomiseen.
Asiasanat: kasvinosat kasvikunta kasviot kasvi kasvitiede herbaario, kasvio, oppimisympäristö

icon
> Kukkia
Yhdistelytehtävä, jossa yhdistetään kukan kuva oikeaan venäjänkieliseen nimeen.
Asiasanat: sanastot venäjän kieli kukat (kasvit) kasvi sanasto venäjän kieli kukka Opetushallitus

icon
> Pinkka - Lajintuntemuksen oppimisympäristö
Pinkka on eliöiden ja elinympäristöjen tunnistusta tukeva verkko-oppimisympäristö. Pinkka perustuu laajaan kuvista ja tekstistä koottuun tietokantaan. Tietokannasta voidaan koostaa eri käyttäjäryhmien tarpeisiin muokattuja tietopaketteja eli opintokokonaisuuksia eli virtuaalisia näytepinkkoja. Sisällön ja ensisijaisen kohderyhmän perusteella pinkat voi jakaa kolmeen pääryhmään: ensi sijassa Helsingin yliopiston opiskelijoille ja tutkijoille tarkoitetut pinkat, koululaisille ja muille luonnosta kiinnostuneille suunnatut pinkat ja tieteelliset pinkat.
Asiasanat: elinympäristö lajinmääritys kasvit eliöt kasvi elinpiiri ympäristö ympäristökasvatus

icon
> Valokki - Nettikasvio - Verkkokasvio - Kasvikokoelma
Valokki-nettikasvioon on koottu suomalaisten putkilokasvien, sammalten ja jäkälien tunnistustietoja sekä lajeihin liittyviä monipuolisia kuvia. Nettikasvio on tarkoitettu avoimen yliopiston omien lajituntemukseen liittyvien biologian, ekologian ja ympäristönhoidon sekä luonnontuntemuksen opintojaksojen materiaaliksi ja samalla myös kaikkien kasveista kiinnostuneiden yksityishenkilöiden omaan käyttöön. Koulukäyttö myös mahdollista. Tutustu tarkemmin tekijänoikeustietoihin. Sivustoa voidaan käyttää myös matkapuhelimen tai kämmentietokoneen kautta.
Asiasanat: ekologia sammalet kasvitiede putkilokasvit kasviot jäkälät luonnontieteet biologia ympäristökasvatus kasvitiede biologia ekologia kasvi ympäristö ESR

icon
> Viljavuuspalvelu
Sivustolla esitellään Viljavuuspalvelu Oy:n palveluita, joita ovat viljavuus- ja maanparannusainetutkimukset, viher-, kotipuutarha-, kasvihuone- ja metsäanalyysit sekä kotieläintuotantoon liittyvät analyysit. Sivustolla on hyvät ohjeet erilaisten näytteiden ottamiseksi analyysia varten, ja ohjeet ovat saatavissa myös pdf-muodossa. Tietolöhde ja opas ammatilliseen koulutukseen.
Asiasanat: viljavuus vilja analyysi näytteenotto kotieläin maanviljely kasvi puutarhan hoito metsä maanparannusainetutkimus viheranalyysi kasvihuoneanalyysi metsäanalyysi kotipuutarha-analyysi

icon
> Yhteinen maapallomme
Tutustuttaa espanjankielisen maailman luontoon ja luonnonsuojeluun. Opettaa subjunktiivin imperfektin, ehtolauseet sekä erilaisia passiivisia verbirakenteita.
Asiasanat: ympäristönsuojelu kieli ja kielet espanjan kieli kasvit eläimet espanjan kieli kielioppi kestävän kehityksen kasvatus lukio ympäristö kielten opetus eläin kasvi

icon
> Viherkasvi
Viivapiirros huonekasvista.
Asiasanat: kasvi asunnot sisustussuunnittelu kasvitiede kalusteet ruukkukasvit koti asuminen viherkasvit huonekasvit olohuoneet

icon
> Vaahteranlehti
Viivapiirros vaahteranlehdestä.
Asiasanat: kasvit vaahtera puut (kasvit) lehdet (kasvinosat) ympäristökasvatus kasvitiede kasvi puu (kasvava) biologia

icon
> Tupasvilla
Viivapiirros tupasvillasta.
Asiasanat: tupasvilla kasvit kasvitiede ympäristökasvatus kasvi biologia

icon
> Tulppaani
Viivapiirros tulppaanista.
Asiasanat: sipulikasvit kasvit kukat (kasvit) ympäristökasvatus kasvi kukka kasvitiede biologia tulppaani

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus