Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
icon
> Deutsch Pro / Lingonet Oy
Lingonet Deutsch Pro on välttämätön multimediaohjelma kaikille niille, jotka tarvitsevat saksaa työssään. Ohjelma perustuu syntyperäisen saksan puhujan ajatuksiin mm. kohteliaisuudesta ja kulttuurisidonnaisista viestintävinkeistä ja tarjoaa neuvoja kaikenlaisiin pieniin mutta tärkeisiin arkipäivän tilanteisiin. Deutsch Pron kuusi aihealuetta ovat: Höflichkeit (kohteliaisuus), Kurze E-Mails (lyhyet sähköpostit), Geschäftsbriefe (liikekirjeet), Am Telefon (puhelut), Präsentationen (suulliset esitykset) ja Meetings (kokoukset).
Asiasanat: liikeviestintä digitaalinen oppimateriaali saksan kieli kielitaito harjoitus kielten opetus

icon
> Die Aktionskarten / Lingonet Oy
Die Aktionskarten tarjoaa aloittelijalle virtuaalisen saksankielisen kielisuihkun sekä perinteisempiä kirjoitustehtäviä. Ohjelmassa käytetään arkipäivän saksaa viestinnällisessä ympäristössä ja se sisältää lähes 2000 keskeistä kotiin ja muihin tuttuihin ympäristöihin liittyvää sanaa. Opettajan osio sisältää tekstit kaikesta kuunneltavasta materiaalista, ideoita pari- ja ryhmätyöskentelyyn, sanaston sekä ratkaisut kaikkiin tehtäviin.
Asiasanat: saksan kieli digitaalinen oppimateriaali kuullun ymmärtäminen kielet sanasto kuullun ymmärtäminen kielten opetus harjoitus

icon
> Best German Web Sites
Amerikkalainen sivusto, johon on kerätty linkkejä käytettäväksi mm. kieltenopetukseen
Asiasanat: saksan kieli saksan kieli

icon
> Kielitivoli
Kielitivoli-verkkosivusto tarjoaa koululaisille kiinnostavaa tietoa kielivaihtoehdoista sekä nettipelejä, joidena vulla koululainen voi tutustua vieraisiin kieliin - saksaan, ranskaan, venäjään ja espanjaan. Kielitivolista löytyy sekä pienille aloittelijoille että jo hiukan osaaville tai muuten vain taitaville päättelijöille suunnattu puoli. Koululainen saa itse päättää, millä kielellä tai kielillä haluaa pelejä pelata. Pelejä on tarkoitus pelata sekä yhdessä koulutunnilla että itsenäisesti kotona koulun jälkeen, vanhempien kanssa tai yksin.
Asiasanat: venäjän kieli espanjan kieli kieli ja kielet saksan kieli ranskan kieli

icon
> Ruoka | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee saksan kielen opintoja, liittyen vapaaseen sivistystyöhön. Tässä teemapaketissa käsitellään ruokaan liittyviä termejä ja sanastoa. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: ruoka saksan kieli vapaa sivistystyö Opetushallitus

icon
> Itävalta matkailumaana | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee saksan kielen opintoja, liittyen vapaaseen sivistystyöhön. Tässä teemapaketissa opitaan ymmärtämään puhuttua kieltä Itävallan kulttuuria esittelevien videoiden ja tehtävien avulla. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: saksan kieli matkailu vapaa sivistystyö itävaltalaiset Opetushallitus

icon
> Sveitsi matkailumaana | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee saksan kielen opintoja, liittyen vapaaseen sivistystyöhön. Tässä teemapaketissa opitaan ymmärtämään puhuttua kieltä Sveitsin kulttuuria esittelevien videoiden ja tehtävien avulla. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: saksan kieli vapaa sivistystyö matkailu sveitsiläiset Opetushallitus

icon
> Puutarhatonttuseikkailu
Seikkailupeli saksaa muutaman vuoden opiskelleille ja kaikille saksan kielestä kiinnostuneille. Pelaamalla kerrataan saksan kielen keskeistä sanastoa sekä rakenteita mm. kuullun - ja tekstinymmärtämistä,lukusanat, kieltosanat, prepositiot,ruoka-aineet,värit, viikonpäivät.Peli on kokonaisuus, mutta siitä voi myös halutessaan pelata vain osan. Opettajalle suunnatut ohjeet löytyvät erillisestä opettajan oppaasta. Peli on tarkoitettu perusopetuksessa käytettäväksi.
Asiasanat: pelit saksan kieli opetuspeli peruskoulu saksan kieli kielitaito

icon
> Etälukio - saksa
Etälukion saksan verkkomateriaali sisältää lukion opetussuunnitelman mukaiset kurssinimikkeet: 1. Hyvää päivää, hauska tutustua; 2. Näin asiat hoituvat; 3. Vapaa-aika ja harrastukset; 4. Meillä ja muualla 5. Ennen ja nyt. Kunkin kurssin aloitussivulla on kerrottu sisällön aihepiirit. Tekstien ja tehtävien yhteyteen on merkitty niiden taitotasot. Materiaaliin kuuluu runsaasti äänitiedostoja, joiden kuunteluohjeet löytyvät sivun alalaidan kohdasta Ohjeet. Opiskelun etenemiseen voit käyttää kurssinavigointia, joka sivun oikeassa laidassa sisältää avoinna olevan kurssin teksti- ja tehtäväsivut. Kunkin sivun alareunassa on etenemispainike, joka vie sinut asiasisällössä seuraavalle sivulle. Voit myös selata sisältöä käyttämällä päätason sivukarttaa, jossa näkyy kerralla koko saksan sivuston sisältö.
Asiasanat: saksan kieli etälukio äänitteet lukio kielten opetus etäopetus saksan kieli Opetushallitus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Opetushallitus logo
print Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus